Zračna luka Zagreb Franjo Tuđman

Zračna luka Franjo Tuđman treću godinu zaredom najbolja u Europi

Kroz redovito istraživanje kvalitete usluga koje provodi Međunarodno vijeće aerodroma (ACI), treću godinu zaredom putnici i korisnici usluga visokim su ocjenama nagradili Zračnu luku Franjo Tuđman. Prema ovom istraživanju...

Kroz redovito istraživanje kvalitete usluga koje provodi Međunarodno vijeće aerodroma (ACI), treću godinu zaredom putnici i korisnici usluga visokim su ocjenama nagradili Zračnu luku Franjo Tuđman. Prema ovom istraživanju zagrebačka zračna luka proglašena je najboljom u kategoriji zračnih luka veličine od dva do pet milijuna putnika godišnje (Best Airport in Europe by Size and Region) u 2020. godini.

Nagrada je ostvarena u najizazovnijoj i najtežoj godini za cjelokupno zrakoplovstvo. Zračne luke i zrakoplovne tvrtke u cijelom svijetu uzdrmane su zbog pandemije COVID-19, a osim toga Zračna luka Franjo Tuđman bila je suočena i sa kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. godini pogodili Zagreb i područje Banovine.

“Osobito smo sretni što su prepoznati i naši značajni napori kako bismo i u ovim zahtjevnim okolnostima osigurali najbolju moguću uslugu, prije svega vodeći računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti naših putnika, radnika, poslovnih partnera i korisnika naših usluga. Pred nama je skori početak ljetnog reda letenja, svi se nadamo postupnom oporavku prometa i nastavku uobičajenih poslovnih aktivnosti u kojima ćemo slijediti našu viziju da budemo vodeća, inovativna zračna luka u regiji s jakim fokusom na jačanje zadovoljstva korisnika i izvrsnost usluge i tako opravdati ove vrijedne nagrade” – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Zračnoj luci Franjo Tuđman ovo je već četvrta međunarodna nagrada zaredom. Prvu, 2017. godine, dobila je kao zračna luka s najvećim unapređenjem u Europi (Most Improved Airport), a zatim su uslijedile tri nagrade za najbolju zračnu luku u Europi.

Inače Kvaliteta usluge aerodroma (ASQ) je vodeći svjetski program ocjenjivanja stupnja zadovoljstva putnika uslugama zračnih luka. Program na terenu tijekom cijele godine provode ASQ agenti, intervjuirajući putnike u zračnim lukama.

Cijeli popis nagrađenih zračnih luka pogledajte OVDJE

Izvor: Zagreb Airport

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN