Zračna luka Zadar prva u Hrvatskoj dobila ACI-jevu Airport health akreditaciju

Međunarodna organizacija zračnih luka ACI (Airport Council International) akreditirao je Zračnu luku Zadar u sklopu Airport Health Accreditation programa. Akreditacija traje godinu dana, a nakon dugotrajnog postupka procjene utvrđeno...

Međunarodna organizacija zračnih luka ACI (Airport Council International) akreditirao je Zračnu luku Zadar u sklopu Airport Health Accreditation programa.

Akreditacija traje godinu dana, a nakon dugotrajnog postupka procjene utvrđeno je da Zračna luka Zadar posluje u skladu s preporučenim zdravstvenim ACI i ICAO smjernicama, te međunarodnim standardima zrakoplovne industrije.

Ovaj program osmišljen je kako bi pomogao uvjeriti javnost da su aerodromski objekti sigurni i da se poduzimaju sve mjere predostrožnosti kako bi se smanjio rizik po zdravlje putnika. Što je danas u vrijeme pandiemje koronavirusa izuzetno važno i na “cijeni”.

Uvjereni smo da će napori Zračne luke Zadar i ACI-ja pomoći da postignemo zajednički cilj, a to je sigurno putovanje, ističu iz Zračne luke Zadar kao osvrt na dobivenu akreditaciju.

ACI usko surađuje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), Međunarodnom organizacijom civilnog zrakoplovstva (ICAO) i ostalim globalnim partnerima kada su u pitanju kriteriji za ovu akreditaciju, a Zračna luka Zadar je prva u Hrvatskoj koja se možemmo pohvaliti spomenutom akreditacijom.

U obzir se uzimaju sva putnička područja i procesi, uključujući pristup terminalima, područja za prijavu, sigurnosni pregled, ulazi, saloni, trgovina na malo, hrana i piće, oprema za vrata kao što su mostovi za ukrcavanje, pokretne stepenice i dizala, područja i objekti za kontrolu granica (u suradnji s vlasti), područje za prihvat prtljage i izlazi za dolazak itd…

Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije produljenja piste

Zračna luka Zadar je u srpnju ove godine s tvrtkom Trames d.o.o. iz Dubrovnika potpisala Ugovor o izradi projektne dokumentacije za produljenje Uzletno-sletne staze 13/31.

Riječ je o iznimno važnom projektu jer će njegovom realizacijom i konačnim produljenjem piste za dodatnih 700 metara, uz pripadajuće rulne staze, Zračna luka Zadar moći primati i najveće zrakoplove iz najudaljenijih prekooceanskih odredišta.

Prošle godine je završen i natječaj za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja putničkog terminala Zračne luke Zadar

Foto: Zračna luka Zadar

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN