Iz Slavonije – tema 52. Vinkovačkih jeseni

Na prvom sastanku Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, scenaristica svečanosti otvaranja Ana Cvenić objavila je temu 52. izdanja Vinkovačkih jeseni. Tema pod nazivom „Iz Slavonije“, nastala je na osnovu pjesme...

Na prvom sastanku Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, scenaristica svečanosti otvaranja Ana Cvenić objavila je temu 52. izdanja Vinkovačkih jeseni. Tema pod nazivom Iz Slavonije“, nastala je na osnovu pjesme Ex Slavonija Vladimira Kovačića.

Manifestacija Vinkovačke jeseni najznačajnija su manifestacija tradicijske kulture, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regijia, a ove godine 52.Vinkovačke jeseni održavaju se od 08. do 17. rujna 2017. ZAKUD je ponovno odgovoran za tradicijske manifestacije, a više o ovogodišnjim temeljnim folklornim priredbama rekao je tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković. „I ove godine Vinkovačke jeseni započet će Županijskom smotrom folklora na kojoj će nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Posebno veselo biti će prvog vikenda koji je rezerviran za Dječje vinkovačke jeseni, a na kojima će i ove godine nastupati djeca iz cijele Hrvatske. 15. rujna u 20 sati na Velikoj pozornici slijedi Svečano otvorenje 52. Vinkovačkih jeseni, a i ove godine bogat program bit će prezentiran kroz Državnu smotru izvornog hrvatskog folklora. Kruna je ponovno Svečani mimohod svih sudionika, koji ulicama grada započinje u nedjelju 17. rujna u 10 sati“  istaknuo je Đurković.

Program Vinkovačkih jeseni, svake je godine sve bogatiji, posebice u gospodarskom i marketinškom smislu te koncertnom dijelu manifestacije, za što je zadužena gradska tvrtka Promo Cibalae. Što nas očekuje ove godine rekla je direktorica Mirjam Jukić „Kao i svake godine, tako smo i ove, za sve posjetitelje pripremili niz novina. Najveća na 52. Vinkovačkim jesenima bit će Vinski grad, koji će se smjestiti uz središnji vinkovački Trg bana Josipa Šokčevića. Radi se o projektu tvrtke Vinart, koja okuplja vinare iz Europe, ali i svijeta i koja već ima velikog iskustva s organizacijom sličnih evenata na međunarodnoj razini. I ove godine središnje mjesto će biti Slavonski sokak s više od 50 štandova i kućica, restoranima i velikim šatorom. Ukratko, na kraju možemo reći kako će u popratnom dijelu programa Vinkovačkih jeseni biti više od 60 događanja, a ne smijemo zaboraviti ni veliki broj kvalitetnih koncerata od kojih izdvajamo one Petra Graše, Lana Jurčević, Mate Bulića, Jasmina Stavrosa, Najboljih hrvatskih tamburaša i mnogih drugih. Posebno bogat bit će program urbanih jeseni, a ove godine Mali divani održavaju se čak dva dana u petak i subotu u prostoru Velikog šatora uz ponudu jela i pića, te bogat glazbeni program i besplatan ulaz“ – naglasila je Jukić.

Iz tvrtke Promo Cibalae d.o.o. pozivaju sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, registrirane za obavljanje djelatnosti da do 10. srpnja 2017. godine podnesu zahtjev za najam prostora za pružanje ugostiteljskih usluga i najam drvenih kućica i štandova za prigodnu prodaju od 08. do 17. rujna na manifestaciji Vinkovačke jeseni. Više detalja oko najma prostora u sklopu manifestacije Vinkovačke jeseni pogledajte ovdje

Vinski grad po prvi puta na Vinkovačkim jesenima

Istinski ljubitelji vina doći će na svoje od 8. do 17. rujna, kada će u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni izrasti još jedan gradić u Vinkovcima, ovoga puta vinski. Tvrtka Promo Cibalae, kao jedan od organizatora Vinkovačkih jeseni, prošle je godine uspostavila kontakt s tvrtkom Vinart iz Zagreba, koja sa svojim projektom Vinskog grada promiče kulturu pijenja vina. „Vinski grad je mini vinski festival namijenjen širokoj publici. Ne radi se o promenadnom kušanju u kojem ugostitelji biraju vina za svoju ponudu, već se radi o širokoj populaciji, gdje se vino plaća po čaši ili po boci.“ istaknuo je direktor tvrtke Vinart, Saša Špiranec.

Iako se Vinkovačke jeseni održavaju u vrijeme berbe, prema mišljenju organizatora, kvalitete neće nedostajati. Prema Špiranecovim riječima, bit će to izazovan projekt, no kao i svaki do sada održan u organizaciji Vinarta, zasigurno će privući pažnju vinoljubaca, ali i znatiželjnih posjetitelja, koji žele iskusiti nešto novo i posebno u programu Vinkovačkih jeseni.

Vijesti: