Projekt Okusi Hrvatske tradicije krenuo i u Brodsko-posavskoj županiji

Foto: Antun Zmrzli

Okusi hrvatske tradicije’ naziv je novog turističkog projekta iz područja gastroturizma, kojemu je cilj brendirati i unaprijediti ponudu tradicijskih jela i pića svih hrvatskih regija. U Brodsko-posavskoj županiji projekt će se provoditi pod nazivom ‘Okusi graničarskog Posavlja’ i to u suradnji i uz financijsku potporu županijske Turističke zajednice.

Sadržaj projekta je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nosioca standarda Okusi te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije. ” U projekt se na inicijativu brodsko-posavske Turističke zajednice uključuje 12 ugostiteljskih objekata s područja županije pod imenom ‘Okusi graničarskog posavlja’. Realizacija prve faze projekta, u kojem će za nositelje standarda Okusi graničarskog posavlja izraditi jelovnici s ponudom tradicionalne hrane, promotivni materijali, table, a njihova ponuda postaviti će se i na internet stranici projekta. Završetak prve faze planira se do kraja mjeseca studenog” rekla je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Okusi Hrvatske tradicije je zajednički projekt koji se realizira u partnerskom odnosu Županijskih – lokalnih Turističkih zajednica i tvrtke DMK Vall042 s ciljem obogaćivanja turističke ponude i razvoja novih turističkih proizvoda. Okusi i mirisi lokalnih kuhinja, vrhunskih vina, pića i domaćih poljoprivrednih proizvoda danas su nezaobilazna sastavnica koja određuje vrijednost i kvalitetu turističke ponude određenog prostora. “U provedbu projekta uključilo se do sada 13 restorana i ugostiteljskih objekata s područja Brodsko-posavske županije, koji u svojoj ponudi imaju najmanje četiri tradicijska menija. Osnovni cilj projekta je unaprjeđenje ponude tradicijske kuhinje, koja je u Hrvatskoj raznolika, od one otočne, odnosno mediteranske, do različitih specijaliteta kontinentalne Hrvatske. Kad je riječ o onoj u Slavoniji, to je, rekoa bih, posebna gastro bajka, koju moramo izgraditi do razine jake tržišne prepoznatljivosti. Konačni je cilj, uostalom, tu gastro bajku približiti svakome gostu, svakome turistu koji u Slavoniji traži doživljaj upotpunjen ponudom domaćih tradicijskih jela” izjavio je Borislav Šimenc iz varaždinske agencije DMK Vall 042, koja je nositelj projekta ‘Okusi hrvatske tradicije’ za Radio Slavoniju.

Inače, projekt je do sada realiziran na području Vukovarsko-srijemske županije, Varaždinske županije, Požeško-slavonske županije, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Koprivničko-križevačke županije, a u tijeku je realizacije i u Brodsko-posvskoj županiji.

Svi koji slično razmišljaju i žele doprinijeti provedbi projekta Okusi graničarskog Posavlja, pozvani su javiti se u ured županijske Turističke zajednice. Završetak prve faze provedbe projekta planiran je do kraja studenog.

 

Vijesti: