U Osijeku predstavljene turističke rikše – Rikša tour Osijek

Nakon Zagreba i Osijek je dobio svoje rikše kao novi turistički proizvod tj. novu ponudu za turističko razgledavanje gradskih znamenitosti grada na Dravi. Iz Rikša tour Osijek ističu kako za...

Nakon Zagreba i Osijek je dobio svoje rikše kao novi turistički proizvod tj. novu ponudu za turističko razgledavanje gradskih znamenitosti grada na Dravi.

Iz Rikša tour Osijek ističu kako za sve posjetitelje Osijeka nude zanimljivu i drugačiju turneju za istraživanje grada, a nude i tri različite ture. Ture se sastoje od vožnje promenadom koja traje 15 minuta, obilaskom Tvrđe u trajanju od 30 minuta, obilazak Tvrđe do Trga A.Starčevića u trajanju 60 minuta te slobodne ture po dogovoru, a svi obilasci su popraćani audio prezentacijom na dva jezika.

Projekt je pokrenuo Siniša Prelčec iz Belišća, a tematskom rutom razgleda grada namjerava zaposliti najmanje četvero studenata. Kaže kako je za predstavljanje rikši javnosti pričekao prvi sunčani dan, a koji se ukazao upravo danas u sunčanom Osijeku. “Radim u turizmu već petnaestak godina, otkako sam umirovljen u Hrvatskoj vojsci, u kojoj sam bio od početka. Nakon razvojačenja, najprije sam se zaposlio u ugostiteljstvu, pa u sezoni na Jadranu. Uvjerio sam se da su rikše u tematskoj turističkoj ponudi jer sam obišao dosta naše obale, pa i pokoji grad u svijetu. I sve više gostiju stiže iz tih dijelova svijeta, ponuda je utoliko atraktivnija. Poslovna ideja nekako me sustigla nakon što sam vidio da Slavoniju posjećuje sve više turista, otišao sam kod  vlasti i zatražio dozvolu, a onda vlastitim novcem kupio rikše u Kini“  izjavio je Siniša Prelčec za HRT Osijek.

U startu su u ponudi dva vozila, a u svaku rikšu stane dvoje ili troje putnika. Početno stajalište rikši je na glavnom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, a moguća je i narudžba na adresi klijenta.

Vijesti: