Priključite se Masterclassu i panel-diskusiji na temu "Riječna riba, snažan gastro adut turizma kontinentalne Hrvatske"

Riječna riba kao gastronomski adut turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj?

Autor:  HrTurizam Promo

6. studenoga 2023.

U sklopu drugog izdanja Osijek Gourmeta, devet renomiranih osječkih restorana postat će prava gourmet oaza tijekom Tjedna riječne ribe, otkrivajući autentičnu slavonsku i baranjsku kulinarsku baštinu o čemu smo već pisali: Upoznajte odličan projekt Osijek Gourmet: Riječna riba kao gastronomski adut turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj?

Osim Tjedna riječne ribe, ovogodišnji Osijek Gourmet projekt okupit će u utorak, 7. studenog, ponajbolje hrvatske kulinarske majstore i degustatore koji će prisustvovati Masterclassu i panel-diskusiji na temu „Riječna riba, snažan gastro adut turizma kontinentalne Hrvatske“, koji će se održati u prigodnom prostoru restorana Projekt 9 na Dravi.

Riječna riba kao gastronomski adut turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj?

Masterclass i Panel u okviru projekta Osijek Gourmet - Tjedan riječne ribe, koji se održava 7. studenoga 2023. u restoranu Projekt 9, Gornjodravska obala bb u Osijeku.

New project 5

Osim Tjedna riječne ribe, ovogodišnji Osijek Gourmet projekt okupit će u utorak, 7. studenog, ponajbolje hrvatske kulinarske majstore i degustatore koji će prisustvovati Masterclassu i panel-diskusiji na temu "Riječna riba, snažan gastro adut turizma kontinentalne Hrvatske", koji će se održati u prigodnom prostoru restorana Projekt 9 na Dravi. 

U vidu suradnje i razmjene znanja turističkih dionika, u sklopu MASTERCLASS-a od 9 sati će Stevo Karapandža i Željko Neven Bremec pripremati dva zanimljiva jela od riječne ribe te podijeliti  svoje male gastronomske tajne.

Nakon Masterclassa u 12 sati slijedi panel rasprava sa stručnim gostima o temi: Riječna riba, gastro adut turizma kontinentalne Hrvatske.

Ovogodišnji panelisti su Tomica Đukić, chef restorana vinarije Josić i Hrvatske nogometne reprezentacije, Saša Breznik, predsjednik uprave PP Orahovica d. o. o., Stevo Karapandža, ambasador ŠKMER-a za Kvarner i Istru i međunarodni kuharski sudac, Željko Neven Bremec, chef i edukator, međunarodni kuharski sudac, predsjednik udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, Željka Klemenčić, novinarka, urednica i članica žirija u kulinarskoj emisiji "Tri, dva, jedan – kuhaj" i Domagoj Sever,nagrađivani fotograf, travel blogger i vlasnik agencije za marketing i promociju Croatia Nomad.

Moderatorica panela je Željka Balja, vlasnica obrta Autentika za poslovno savjetovanje i komunikacije, osnivačica Family Welcome portala te gostujuća predavačica na Veleučilištu Edward Bernays.

Osijek gourmet program

Na globalnom turističkom tržištu jedan od glavnih motiva putovanja je gastronomija.

Putnici više ne tragaju samo za spektakularnim pejzažima i povijesnim znamenitostima, već i za lokalnim okusima i autentičnim kulinarskim iskustvima. Prema najnovijim istraživanjima, čak 81 posto putnika izražava najveće zadovoljstvo isprobavanjem lokalnih jela i kuhinje na putovanjima, dok čak 75 posto putnika izražava poseban interes za gastronomsku ponudu lokalnih restorana. Ovaj trend posebno privlači mlađe generacije putnika koje vole otkrivati različite kuhinje i kulinarske inovacije.

S obzirom na ovaj rastući trend gastronomskih putovanja, Osijek se ponosi činjenicom da je postao sve traženija destinacija za gurmane, što se ogleda u sve većem broju noćenja turista.

No, Osijek nije samo destinacija za ljubitelje hrane; to je mjesto gdje se svaki zalogaj pretvara u nezaboravnu uspomenu i gdje svaka delicija ispriča priču o strasti prema kulinarskoj umjetnosti i dubokoj ljubavi prema lokalnoj baštini.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite tamo gdje se susreću rijeka, tradicija i strast kuhanja. Vidimo se u Osijeku!

Foto: Mario Đurkić,Horizont Solutions / TZG Osijek / Ilustracija: hrturizam

 

Autor:  HrTurizam Promo

6. studenoga 2023.