UberBOAT od lipnja u Splitu, Dubrovniku i Korčuli

Na Jadranu su se već počeli kupovati gliseri koje će Uber angažirati za svoju novu uslugu UberBOAT, a koja bi već u lipnju ove godine bila dostupna u Splitu,...

Na Jadranu su se već počeli kupovati gliseri koje će Uber angažirati za svoju novu uslugu UberBOAT, a koja bi već u lipnju ove godine bila dostupna u Splitu, Dubrovniku i Korčuli.

Ideja je povećati dostupnost, mobilnost i sigurnost prometa između obale i otoka te između otoka, a Hrvatska je izabrana za plasiranje novog proizvoda zbog značajnog rasta turističkog prometa.”Plan nam je angažirati glisere s različitim brojem mjesta koji će biti dostupniji od postojećih taksi brodova, a cijene će varirati od broja putnika. Iako ćemo cijene usluga formirati tek kad se lansira aplikacija, naše cijene neće se mnogo razlikovati od reklamiranih cijena postojećih taksi brodova, pa bi vožnja od recimo Splita do Hvara koštala od 40-50 eura po osobi. Naša će usluga biti prepoznatljiva korisnicima, odnosno stranim turistima  koji se već voze Uberom u mnogim gradovima, a sukladno hrvatskoj zakonskoj regulativi, za UberBOAT moći će voziti svi koji posluju preko profesionalnih tvrtki za čarter menadžment” izjavio je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu za Poslovni dnevnik

Digitalna ekonomija trenutno čini pet posto bruto društvenog proizvoda EU i raste 12 posto godišnje. Uberove usluge u Hrvatskoj dosad koristili su turisti iz čak 118 zemalja, a samo prošle godine prevezli su oko 35 tisuća turista u Hrvatskoj. Također, iz Ubera ističu kako su ove godine uložili znatna financijska sredstva kako bi aplikaciju prilagodili Hrvatskoj tako da izdaje fiskalizirani račun e-poštom, a trenutno u Hrvatskoj z Uber vozi ok 1.500 vozača.

Hrvatska najbrže rastuće tržište

Kad je u pitanju cestovni promet, u Uberu su jako zadovoljni rezultatima u Hrvatskoj, koja je za Uber trenutno najbrže rastuće tržište na svijetu, otkrio je Rob Khazzam, generalni menadžer Ubera za srednju i istočnu Europu „ Iznimno smo zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj i činjenicom da se radi na prilagodbi zakona s obzirom da je Hrvatska tehnološki napredna zemlja, i sigurna sam da će vaše vlasti prepoznati potencijal digitalne ekonomije te prilagoditi regulativu u skladu sa smjernicama Europske unije“, istaknuo je Khazzam.

Vijesti: