Valamar Riviera najpoželjniji poslodavac u turizmu

Valamar Riviera zauzela je visoko 12. mjesto na ljestvici top poslodavaca u Hrvatskoj i tako je postala jedina turistička kompanija koja se našla u prestižnom društvu top 20 poslodavaca...

Valamar Riviera zauzela je visoko 12. mjesto na ljestvici top poslodavaca u Hrvatskoj i tako je postala jedina turistička kompanija koja se našla u prestižnom društvu top 20 poslodavaca u Hrvatskoj po izboru 10 000 ispitanika istraživanja portala MojPosao. Ujedno, Valamar Riviera ocijenjena je kao 4. najpoželjniji poslodavac u Istarskoj županiji.

Turistički sektor u Hrvatskoj u fazi je intenzivnog rasta i razvoja pri čemu je Valamar Riviera predvodnik po velikim ulaganjima u razvoj poslovanja s naglaskom na brigu za zaposlenike i njihove potrebe, ističu iz Valamara te dodaju kako Valamarovi djelatnici imaju 27 posto veće prosječne plaće od prosjeka u turističkom sektoru u Hrvatskoj.

Valamar je u 2018. godini povećao ukupne plaće za 11,5 % s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja. Također, Valamar je prvi u Hrvatskoj predstavio Valamar jamstvo kojim garantira minimalno neto primanje od 5.000 do 7.500 kuna svim zaposlenicima koji odrade puni mjesečni fond sati. Mogućnosti za razvoj karijere u najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj su izrazito velike – od osnovnih zanimanja u turizmu do stručnjaka u IT-u, kontrolingu, marketingu, prodaji i nizu drugih područja. Jedan od strateških ciljeva kompanije je razvoj obrazovanih, snažno motiviranih i zadovoljnih zaposlenika koji mogu ostvariti uspješnu karijeru u turizmu. „Među ključnim ciljevima Valamar Riviere je biti prepoznat kao jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj. Nastavit ćemo ulagati u ljude kako bi Valamar ostao prvi izbor za one koji traže prilike za učenje i razvoj karijere u turizmu. Ponosni smo što smo kao turistička kompanija ovako visoko rangirani među top poslodavcima u Hrvatskoj“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru.

Valamar ulaže u svoje zaposlenike i kroz programe nagrađivanja, edukacije, ulaganja u smještaj i niz drugih pogodnosti. Tako je Valamar Riviera je u protekle dvije godine uložila više od 60 milijuna kuna u hotele za sezonske zaposlenike te je ove sezone otvorila već četvrtu „Kuću Valamar“. Ove godine u Valamaru je otvoreno čak 600 novih radnih mjesta pa će u sezoni 2018. zapošljavati više od 6.600 zaposlenika u destinacijama od Istre i Kvarnera do Dubrovnika.

Plaća nije presudan faktor atraktivnosti poslodavca

U istraživanju portla MojPosao.net provedenom tijekom 2017. i 2018. godine sudjelovalo je više od 10.000 ispitanika. Prema mišljenju većine ispitanika, najpoželjniji poslodavac ove godine je tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. s visokih 14,53% bodova. Na drugom je mjestu LIDL Hrvatska d.o.o. k.d. s 5,12%, a na trećem MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. s 3,52% bodova.

Ispitanici kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navode harmonične odnose na radnom mjestu (24%) i sigurnost radnog mjesta (23%). Na trećem mjestu atraktivnosti nalazi se prilika za napredak u struci (19%), dok visina plaće (18%) dijeli četvrto mjesto s vodstvom u sektoru i socijalnom odgovornosti poslodavca (18%). Najmanje ispitanika, njih 11%, navodi priliku za hijerarhijsko napredovanje kao presudan faktor atraktivnosti poslodavca.

 

 

 

Najviše ispitanika (33%) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, zatim u hrvatskoj instituciji (18%), dok bi ih 16% voljelo stranu instituciju za poslodavca. Najmanje ispitanika, njih 14%, bira državnu tvrtku.  Zaposleni ispitanici preferiraju tvrtku u pretežno hrvatskom privatnom vlasništvu (36%), dok bi nezaposleni radije bili zaposleni u državnoj tvrtki (17%). U privatnim tvrtkama u pretežno domaćem vlasništvu u većoj mjeri nego ostale skupine bi radili ispitanici koji se još školuju (26%). Ispitanici svih stupnjeva obrazovanja prvenstveno bi željeli raditi u privatnoj tvrtki u pretežno stranom vlasništvu, iako je takvih najviše među ispitanicima s visokom stručnom spremom (38%), a najmanje među ispitanicima sa srednjom stručnom spremom (31%).

 

 

Vijesti: