Zagreb prvi puta dobio 16 kineskih turističkih vodiča

Sukladno promjeni zakona, Međunarodno sveučilište  Libertas omogućio je stranim državljanima, koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, priliku za obrazovanje za turističkog vodiča grada Zagreba. Prvi su tu priliku uspjeli...

Sukladno promjeni zakona, Međunarodno sveučilište  Libertas omogućio je stranim državljanima, koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, priliku za obrazovanje za turističkog vodiča grada Zagreba.

Prvi su tu priliku uspjeli iskoristiti upravo Kinezi. Radi se o prvoj grupi sustavno organiziranih kandidata s kineskim podrijetlom i prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji su potaknuti zakonskom regulativom odlučili pristupiti obrazovanju u cilju kvalitetnog predstavljanja i promocije hrvatskih destinacija, a nastavno na prethodne dogovore kinesko-hrvatske suradnje.

Tako je na krajem prošlog tjedna održana svečana ceremonija dodjele uvjerenja za prve kineske turističke vodiče za Grad Zagreb, a Zagreb je na ovaj način dobio po prvi puta 16 kineskih turističkih vodiča i to na hrvatskom jeziku. Također, predstavljeno je i osnivanje Udruge kineskog turizma na Balkanu i Udruge turističkih vodiča na kineskom jeziku kojima je cilj povezati vodiče kako bi turistima boravak učinili što ugodnijim. Razlike u kulturama najlakše će se premostiti preko već integriranih Kineza kao što su kineski vodiči, ističu iz Libertasa te dodaju  „Sveučilište Libertas ponosno je prva obrazovna institucija koja je održala seminar za turističkog vodiča grada Zagreba za strane državljane, a svečana ceremonija na kojoj je prisustvovao i Njegova Ekscelencija g. ZHAOMING HU samo je dokaz da je Libertas svjetsko sveučilište“ zaključuju iz Libertasa.

Povezana vijest:

CSEBA U REGIJU DOVODI NAJJAČE PREDSTAVNIKE KINESKOG TURISTIČKOG SEKTORA

HRVATSKA U KINI NAGRAĐENA KAO NAJPOŽELJNIJA NOVA TURISTIČKA DESTINACIJA

HRVATSKO-KINESKI GOSPODARSKI FORUM: ZA NEKOLIKO GODINA KINA ĆE DAVATI 100 MILIJUNA TURISTA

Vijesti: