Valamar Riviera prva u Hrvatskoj uvela certifikat Healthy Meal Standard

Ove je jeseni porečki hotel Valamar Diamant uveo certifikat Healthy Meal Standard, koji targetira goste sa specifičnim prehrambenim potrebama, navikama i željama, a posebice sportaše koji ovaj hotel često...

Ove je jeseni porečki hotel Valamar Diamant uveo certifikat Healthy Meal Standard, koji targetira goste sa specifičnim prehrambenim potrebama, navikama i željama, a posebice sportaše koji ovaj hotel često biraju za svoje pripreme.

Healthy Meal Standard certifikat osim educiranog osoblja, nudi obroke pripremljene prema normama koje propisuje Direktiva Europske Unije 1169, gdje se Valamar odlučio za certifikate za osobe s intolerancijom na gluten, za vegane, vegetarijance, sportaše i za osobe koje žele reducirati i uravnotežiti svoju tjelesnu masu. Također, prema ovom standardu, sva hrana u ponudi mora imati i navedene hranjive vrijednosti, što uključuje energetsku vrijednost, masti, ugljikohidrate, bjelančevine, te informacije o alergenima.  „Veliko nam je zadovoljstvo što smo prvi u Hrvatskoj uveli i certificirali ovaj standard u prehrani koji ima poseban značaj za poslovanje u turizmu. Valamar Riviera svojim gostima pruža vrhunsku kvalitetu usluge stalno prateći trendove i razvijajući raznoliku ponudu prilagođenu ciljnim skupinama. Tako smo i Healthy Meal Standard prepoznali kao model informiranja gostiju i garantiranja kvalitete jela s višestrukim prednostima koji će pružiti dodanu vrijednost našoj ponudi usmjerenoj gostima sa specifičnim prehrambenim potrebama, ali i svim ostalim gostima kojima je cilj podizanje kvalitete života općenito“, izjavio je Oliver Brajković, voditelj odjela revizije i standardizacije Valamar Rivijere.

healthy-meal-standard-jelovnici

Healthy Meal Standard (HMS) je prvi i jedinstveni cjeloviti model standardizacije i certifikacije zdravstvenih menija u javnim, primarno turističkim objektima sukladno svjetskim i nacionalnim smjernicama prehrane za posebne potrebe. Prehrana osobe sa posebnim prehrambenim potrebama je vrlo bitan sastavni dio zdravstvenog turizma, a prilagođenom gastronomskom ponudom se omogućuje jačanje konkurentnosti turističke ponude Republike Hrvatske.

Healthy Meal Standard je projekt koji omogućuje izravno obraćanje prema desetak skupina gostiju s posebnim prehrambenim potrebama od kojih svaka samo na europskoj razini broji po stotinjak milijuna članova. U tom kontekstu, ovakva jedinstvena ponuda na tržištu u području zdrave gastronomije postaje tržišna prednost nad konkurencijom koja generira interes novih gostiju te zadržavanje postojećih, ali i snažno utječe na produljivanje sezone otvaranjem novih ponuda u području prehrane, zdravlja i tjelesne aktivnosti. „S obzirom da osoba sa posebnim prehrambenim potrebama ima sve više, točnije da u Europi ima više osoba koje imaju posebne prehrambene potrebe od onih koji nemaju, potreba je prilagoditi pogled tržištu i primijeniti Healthy Meal Standard koji će osigurati sigurnost svakog gosta i kvalitetu za svaki objekt koji poslužuje. Upravo zato, Valamar je prepoznao ogromne mogućnosti sigurne i kvalitetne, certificirane ponude prehrane uz pomoć Healthy Meal Standarda, i na taj način postao prvi hotel s čak pet certificiranih standarda, što nas posebno veseli“, naglasila je direktorica Healthy Meal Standarda, Diana Gluhak.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN