TZ Dubrovačko-neretvanske županije na turističkom sajmu u Londonu

Destination Holiday and Travel Show , najveći i najdugovječniji turistički sajam u Velikoj Britaniji, održava se po 22. puta od 4. do 7.veljače u Londonu. Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije...

Destination Holiday and Travel Show , najveći i najdugovječniji turistički sajam u Velikoj Britaniji, održava se po 22. puta od 4. do 7.veljače u Londonu.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije po šesti puta nastupa na Destinations Holiday and Travel Show-u, a svake godine, pa tako i ove, nastupa zajedno s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije. Zajednički nastup turističkih zajednica se pokazao vrlo uspješnim i financijski prihvatljivim, jer svakako je bolje podijeliti troškove i biti prisutan, nego ostati u uredu i čekati goste.

Foto: TZ Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: TZ Dubrovačko-neretvanske županije

Kako bi turisti došli u Vašu turističku destinaciju morate ih prvo pozvati, a prije toga morate imati kvalitetan sadržaj. No, kod istih i sličnih sajmova, važno je istaknuti se među konkurencijom i privući pažnju, kako bi putovanje na sajam bilo financijski opravdano. Britanci su već dugo godina najvjerniji i najbrojniji gosti, kako Dubrovačko-neretvanske županije, tako i grada Dubrovnika, a u 2015. godini su ostvarili preko 14% ukupnog turističkog prometa u Županiji.
Dubrovnik je izravnim letovima povezan s više zračnih luka u Velikoj Britaniji, a s  Londonom tijekom cijele godine zahvaljujući British Airways-u. Posjetitelji iz Velike Britanije su oduševljeni našom ponudom, a nastupom na ovom sajmu želimo im se zahvaliti na vjernosti i još više ih potaknuti na ponovni dolazak“ – ističe Ivona Bilač Nikolić iz TZ Dubrovačko-neretvanske županije

Prošlogodišnji sajam posjetilo je 38.688 posjetitelja što predstavlja rast od 3,2% spram 2014. godine, a u konkurenciji i borbi za pažnju svakog gosta predstavlja se preko 300 izlagača iz cijelog svijeta.

Povezane vijesti: