U subotu, 2. srpnja, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije, vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz već nadaleko poznate srijemske delicije hotela Dunav na 3. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu.
I ove je godine debeli hlad stoljetnog oraha obitelji Papak bio mjesto okupljanja srijemskih vinara, ljubitelja božanskog nektara u pjenušavom i mirnom obliku uz domaće specijalitete. Jutarnja je gozba započela predivno uređenim stolom u organizaciji hotela Dunav, s najukusnijim predstavnicima Srijema: kulenom, kulenovom sekom, sirevima, šunkom, domaćim kobasicama, zapečenim flekicama sa šunkom i sirom, taškama s orasima i makom, salenjacima i sezonskim voćem. Svatko je mogao naći svoj omiljeni zalogaj i spariti ga s pjenušavim ili mirnim vinom koje mu je najbolje odgovaralo.