3. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu oduševio vinsku publiku

Ljubitelji srijemskih vina i tradicionalnih srijemskih delicija iz Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba i Srbije uživali su u pjenušavom doručku u vinogradu. .

Autor:  HrTurizam Promo

6. srpnja 2022.

U subotu, 2. srpnja, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije, vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz već nadaleko poznate srijemske delicije hotela Dunav na 3. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu.

I ove je godine debeli hlad stoljetnog oraha obitelji Papak bio mjesto okupljanja srijemskih vinara, ljubitelja božanskog nektara u pjenušavom i mirnom obliku uz domaće specijalitete. Jutarnja je gozba započela predivno uređenim stolom u organizaciji hotela Dunav, s najukusnijim predstavnicima Srijema: kulenom, kulenovom sekom, sirevima, šunkom, domaćim kobasicama, zapečenim flekicama sa šunkom i sirom, taškama s orasima i makom, salenjacima i sezonskim voćem. Svatko  je mogao naći svoj omiljeni zalogaj i spariti ga s pjenušavim ili mirnim vinom koje mu je najbolje odgovaralo.

3

Nakon kušanja pjenušavih i laganih mirnih vina na početku srijemskoga doručka, uslijedio je 'En primeur Srijem' na kojem je svaki vinar predstavio jedno svoje novo vino. Vinarija Papak predstavila je novi Rosé Radosh 2021,  Domagoj Buhač je predstavio graševinu Lisku 2021, Hrvoje Čobanković novi Silvanac zeleni 2021, Iločki Podrumi ponudili su gostima Rajnski rizling 2021, a vinarija Trs novi cuvée 3C (carménère, cabernet franc i cabernet sauvignon).

„Iznimno me veseli što Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu svake godine prepoznaje sve veći broj zaljubljenika u vino, autentičnu gastronomiju, vinograde i općenito, u jedinstveni ambijent. Ovo je i prilika da vinari osim pjenušaca predstave i neka vinska iznenađenja. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu jedinstveni je spoj turističke i vinske priče u autentičnom doživljaju podneblja i ljudi“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

3 2

Nakon doručka u vinogradu vinarije Papak, gosti Doručka su ostali u Srijemu, prošetali i ručali na popularnom Principovcu, te večerali u hotelu Dunav gdje je u sklopu 'Srijem Terroir Weekend Experiencea' održana i posebna večera 'Ružičasti Srijem' na kojoj su sa jelima sljubljena srijemska ružičasta vina vinarija Papak, Krešić, Buhač, Iločki Porumi i Trs. 

Sljedeće, jesensko izdanje pjenušavog doručka održat će se u Erdutu, 10. rujna u sklopu renomirane vinske manifestacije Wine & Bike Tour Erdut

Izvor: Zlatne riječi PR

Foto: Zlatne riječi PR, Autor:Julio Frangen

 

Autor:  HrTurizam Promo

6. srpnja 2022.