UGP pokrenuo peticiju kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i TZ-u

Udruga Glas poduzetnika ( UGP ) odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i TZ-u. Također, iz UGP-atražimo i...

Udruga Glas poduzetnika ( UGP ) odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i TZ-u.

Također, iz UGP-atražimo i ukidanje ili smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta koji opterećuju poduzetnike, obrtnike i građane, a kojih ima više od 500 u Hrvatskoj.

Parafiskalni nameti su neporezna davanja, odnosno različite naknade koje su nametnute od strane države te i iako se nazivaju „neporeznima“ imaju jednake ekonomske učinke na poduzetnike, obrtnike i građane kao i porezi, ističu iz UGP-a, te dodaju kako su 2019. godine poduzetnici, obrtnici i građani platili više od 9 milijardi kuna za preko 500 parafiskalnih nameta.

Među parafiskalne namete svrstavaju se i obvezne članarine koje su poduzetnici prisiljeni plaćati Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori te turističkoj zajednici.

Udruga Glas poduzetnika ima tri zahtjeva za koju kroz peticiju traće podršku : 

  1. Traže da članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori bude dobrovoljno. 
  1. Traže da se ukine plaćanje članarine TZ-u
  1. Traže drastično smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta. 

Hrvoje Bujas, predsjednk UGP-a: Postulat UGP-a je jasan – #ManjiPorezi

Potpišite peticiju, izborimo se zajedno za društvo bez nameta koji su svrha sami sebi i način uhljebljivanja mnogih izjavio je Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas Poduzetnika te pozvao sve da potpišu peticiju i naprave prvi korak ka Hrvatskoj 2.0.

Ova peticija nije samo glas poduzetnika, nego cijelog društva koje je opterećeno nepotrebnim nametima. Želimo da vlast vidi i čuje koliko ljudi smatra da su ovakvi nameti pljačka građana ove države i da bude prvi konkretan korak prema njihovom ukidanju ili značajnom smanjivanju!“ naglasio je Bujas.

Peticiju za dobrovoljna članstva u komorama i oslobađanje od parafiskalnih nameta, možete potpisati OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN