7 godina glasnog razmišljanja na portalu HrTurizam.hr

Hvala vam

Autor:  Goran Rihelj

1. prosinca 2022.

Na današnji dan ( 01.12.) prije sedam godina počela je luda avantura zvana HrTurizam.hr turistički news portal na kojem se nalazite i koji je danas višestruko nagrađivani i vodeći turistički b2b portal u Hrvatskoj i regiji. 

Puno toga smo prošli zajedno u ovih sedam godina, a bez vaše podrške sigurno ne bi izdržali od prvog dana do danas. I ova godina je bila više nego intenzivna, nepredvidiva, iscrpljujuća, burna i puna prilagodbe…  dok nova turistička godina zbog inflacije i agresije na Ukrajinu donosi nove izazove i još jednu neizvjesnu godinu. 

No, bez obzira na sve, ipak sam ponosan jer je portal ispunio i dalje ispunjava svoju misiju. Nakon skoro dvije godine “stagniranja” zbog pandemije, barem kada je u pitanju danji razvoj platforme, preživjeli smo i bili uz vas uz sve ključne turističke informacije. 

Nismo ispunili sve ciljeve koje smo si postavili godinu dana ranije, no i dalje pratimo dnevni ritam i impuls turističke industrije. Kroz preko 11.100 članaka u ovih 7 godina educirali smo i informirali o raznim temama, trendovima, vijestima, glasnim razmišljanjima, inicijativama... te tako gurali naš turizam naprijed. 

Za trud i rad svih ovih godina, portal HrTurizam.hr je dobio najveće priznanje - a to je priznanje struke, kako domaće tako i globalne struke.

To za mene ima posebnu težinu, jer podrška struke se ne može "kupiti", nego samo zaslužiti. Podrška struke govori kako to što radimo, pišemo, glasno razmišljamo ima vrijednost i težinu. 

NAGRADE I PRIZNJANJA:

/ / /  HrTurizam.hr na popisu svjetskih najinovativnijih organizacija u turističkoj politici 2021. - 75 most Innovative Organisations in Tourism Policy 2021  #apolitical #UNWTO

/ / / Priznanje “ANTON ŠTIFANIĆ” za izniman doprinos turizmu RH

/ / / FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a - nagrada MARKO POLO

/ / / Nagrada Simply the best 2022 za doprinos razvoju turističke ponude i turizma / #uhpa #BurzaPut

/ / / Hrvatski Linkedin influenceri: Među TOP 50 najpraćenijih korisnika u 2022. / Slade.hr

/ / / Članovi smo FIJET Hrvatske, udruge Pametni turizam i potpisnici Glasgowske deklaracija za klimatsko djelovanje u turizmu pri UNWTO-u.

7godd

Pozivam vas da se pretplatite na sadržaj portala.

Portal HrTurizam.hr je od početka ove godine krenuo s novim poslovnim modelom - pretplatom na sadržaj.

Svi žele kvalitetne i nezavisne medije, no i mediji imaju troškove, moraju isplatiti plaće te na kraju biti održivi i zaraditi za sve troškove na kraju mjeseca. Dapače, moramo nešto i zaraditi kako bi mogli investirati u danji rast i razvoj.

Živjeti od sadržaja i svojih pretplatnika je imperativ za b2b medije. Nažalost nema alternative ako želimo kvalitetne medije. 

Ne mogu svi mediji, a pogotovo ne b2b / nišni mediji, živjeti samo od klikova tj. dosega. To jednostavno nije održiv model niti u DNA nišnih medija, niti globalno, a pogotovo na tako malom tržištu kao što je Hrvatska.

Sigurno kako nitko ne bi bio zadovoljan da pišemo o računima u Dubrovniku ili što je danas obukla ministrica turizma i sporta te da vas "navlačimo" ludim naslovima samo da bi dobili taj jedan klik više. 

Cilj pretplate je da budemo održivi, zaposlimo nove novinare/ke, podignemo kvalitetu sadržaja te dodatno globaliziramo sadržaj. Kako raste broj pretplatnika, tako će rasti i kvaliteta sadržaja. Zajedno smo u tome. 

S druge strane, kvalitetne informacije i znanje su oduvijek bili investicija, a ne trošak. Podržite nas, ali podržite i sebe kako bi bili u tijeku sa svim relevantnim informacijama u turističkoj industriji, kako u Hrvatskoj, tako i u Svijetu. 

Mi ćemo za tu vrijednost pretplate i dalje isporučivati kvalitetne turističke informacije, priče i glasna razmišljanja kroz minimalno 1440 članaka godišnje na portalu HrTurizam.

Redakcija od samo četiri osobe na dva portala, HrTurizam i Turističke Priče, objavi minimalno 10 članaka svaki dan - šest dana u tjednu. I dalje pratimo taj ritam od prvog dana te smatramo kako dajemo vrijednost za novac. I to sve s puno truda, odricanja, vremena, energije iz ureda u Vinkovcima.

Za 7. rođendan mi nagrađujemo vas -  a vi nagradite nas svojom pažnjom 

Naredna tri dana ( do 04.12.2022., 20:00 sati ) biti će aktivan PROMO KOD za popust na godišnju pretplatu. Kod prijave za pretplatu upišite PROMO KOD: 7godhrturizam i ostvarite 30% popusta na godišnju pretplatu. 

Promo kod upišite na: PRETPLATA NA PORTAL HRTURIZAM.HR

7 godina glasnog razmišljanja na portalu HrTurizam.hr.

Hvala vam na podršci kritikama, komentarima, sugestijama i suradnji tijekom ovih sedam godina. Zajedno smo postigli jako puno, a nadam se da se čitamo i u narednim godinama. 

Za kraj, citirat ću svojeg neslužbenog mentora, Ognjena Bagatina: “Svi zajedno si moramo postaviti pitanje: Na što ćemo staviti fokus? Hoće li to biti na prošlost ili budućnost? Hoće li biti na ono što je loše ili što možemo učiniti boljim? Hoće li to biti na ono što ne možemo ili ono što možemo? Hoće li to biti na kukanje i prigovaranje ili na stvaranje? Hoće li to biti na odrađivanje uvijek istog ili razvoj novog? Ja znam što ja odlučujem svaki dan i uvijek, a to je ovo drugo.“

Krenimo zajedno hrabro naprijed, jer jedino tako se možemo razvijati kao pojedinci i kao struka. I zato vas pozivam da zajedno i dalje gradimo dobru i kvalitetu turističku priču.

Kako motiv za putovanje nije krevet, nego destinacija, tako i turizam nije točka, nego kružnica. A kružnica smo svi mi. Zajedno smo u tome. 

U kojem smjeru će se razvijati naš turizam u budućnosti ovisi samo o nama samima. 

Hvala vam.

Goran Rihelj, glavni urednik portala HrTurizam.hr

P.S. Pozivam vas da se uključite u narativ portala sa svojim glasnim razmišljanjem, jer nije važan pojedinac, nego zajednica. Svoja glasna razmišljanja pošaljite na goran.rihelj@hrturizam.hr

Autor:  Goran Rihelj

1. prosinca 2022.