ACI recertificirao sustave upravljanja prema međunarodnim ISO normama

Tvrtka ACI d.d. nastavila je provoditi praksu u sklopu realizacije ključnih ciljeva za daljnje podizanje kvalitete te unaprjeđenje zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Najveći lanac marina na Mediteranu je...

Tvrtka ACI d.d. nastavila je provoditi praksu u sklopu realizacije ključnih ciljeva za daljnje podizanje kvalitete te unaprjeđenje zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Najveći lanac marina na Mediteranu je nakon proteka trogodišnjeg ciklusa uspješno recertificirao sustave upravljanja prema međunarodnim normama ISO, odnosno ponovno je ostvario certifikat ISO 9001 za kvalitetu, ISO 14001 za okoliš, ISO 50001 za energetsku učinkovitost i od ranije uvedeni ISO 27001:2013, međunarodnu normu za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću.

Osim navedenih certifikata, ACI je 2020. dobio i jedno domaće priznanje, a riječ je o ZelEn certifikatu koji dodjeljuje HEP OPSKRBA d.o.o. Ova potvrda visoke odgovornosti prema okolišu dodjeljuje se na temelju korištenja energije, koju ACI već dugi niz godina koristi iz 100% obnovljivih izvora.

Ciljevi za unaprjeđenje brige o okolišu, poručuju iz ACI-ja, prvenstveno podrazumijevaju očuvanje čistoće mora i obalnog pojasa u marinama kroz kontinuirano unapređenje sprječavanja onečišćenja s kopna, odnosno od djelatnosti koje se obavljaju na koncesijskom području Društva, kao i s plovila koja koriste usluge marine. Pritom je jedna od temeljnih zadaća tvrtke promidžba i provedba efikasnijeg zbrinjavanja i postupanja s otpadom, kao i brzina te efikasnost pri postupanju kod iznenadnih zagađenja i izljeva, a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite morskog okoliša kod gostiju i zaposlenika.

Naposljetku, veliku ulogu za brigu o okolišu i održivi razvoj ima i energetska učinkovitost, koju ACI nastoji razvijati kroz trajno poboljšanje energetskih performansi, kontinuiranu kontrolu i minimiziranje potrošnje energije u poslovanju te korištenje energije iz obnovljivih izvora.

Naslovna fotografija: Davor Žunić/ ACI


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN