ACI u 2020. zabilježio ukupan prihod od 185 milijuna kuna

Najveća hrvatska nautička tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI) u poslovnoj 2020. godini ostvarila je 179,7 milijuna HRK poslovnih prihoda, pokazuje nedavno objavljeno nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja. U...

Najveća hrvatska nautička tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI) u poslovnoj 2020. godini ostvarila je 179,7 milijuna HRK poslovnih prihoda, pokazuje nedavno objavljeno nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja. U navedenom poslovnom razdoblju EBITDA tvrtke ACI iznosila je 70,7 milijuna HRK. Unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ACI je ostvario pozitivan neto financijski rezultat u iznosu od 194 tisuće HRK.

Rezultati ACI-jeva poslovanja u poslovnoj 2020. su više nego zadovoljavajući, s obzirom da je ta godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, a posebice za one u turističkom sektoru. Zanimljiv je i podatak da je usluga godišnjeg veza zadržana gotovo na razini prošle godine, što je s obzirom na okolnosti i utjecaj pandemije na nautičku sezonu, sjajan poslovni uspjeh. 

Možemo reći da smo više nego zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima, s obzirom na okolnosti u kojima su se našli gospodarstvo i turizam u protekloj godini. Smatramo kako su ostvareni rezultati u prvom redu posljedica očuvanja partnerskih odnosa s ključnim poslovnim partnerima, zatim smanjenja rashodovne strane, a sve to uz zadržavanje svih materijalnih prava zaposlenika ACI-ja. Vjerujemo kako su naši zaposlenici te poslovni partneri ključna snaga tvrtke, koju ćemo nastojati zaštititi i u narednom razdoblju“, poručio jepredsjednik Uprave društva ACI d.d. Kristijan Pavić.

Iz ACI-ja poručuju da su u prethodnom razdoblju uspješno završene ranije preuzete obveze i pokrenute investicije, u što je uloženo ukupno 47,5 milijuna HRK. Također, napominju da su u ovom trenutku fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i promišljanja o poslovnim prilikama u okruženju. „Smatramo nužnim osigurati preduvjete za dugoročnu budućnost Društva, koja je sada limitirana koncesijskim ugovorima od kojih većina ističe 2030. godine“, navodi Pavić te dodaje kako tijekom 2021. tvrtka planira kapitalna ulaganja u iznosu 88 milijuna HRK.

ACI je nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj koji generira čak 1,5 milijardu EUR prihoda ukupnog turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova u Lijepoj našoj.

Foto: ACI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN