ADAC: Hrvatska je 3. omiljena destinacija njemačkih automobilista i kampista

ADAC je krajem listopada objavio istraživanje provedeno tijekom 2016. koje je obuhvatilo 1,2 milijuna članova njemačkog autokluba. Zanimljiv podatak kako su na putovanju do svojih omiljenih destinacija u prosjeku...

ADAC je krajem listopada objavio istraživanje provedeno tijekom 2016. koje je obuhvatilo 1,2 milijuna članova njemačkog autokluba.

Zanimljiv podatak kako su na putovanju do svojih omiljenih destinacija u prosjeku prevalili 970 km. U 2016. se nastavio trend ostanka u vlastitoj državi, stoga Njemačka i dalje ostaje najomiljenija destinacija njemačkih automobilista s udjelom od 32,7% svih putovanja, a slijede je Italija (19%) i Hrvatska (8.6%) ističu iz ADAC-a.

S obzirom da za naše tržište njemački auto-gosti i dalje predstavljaju najinteresantniji dio njemačkog turističkog kolača, skok Hrvatske na treće mjesto pruža valjane razloge za optimizam, pogotovo kada znamo da smo u protekle dvije godine pretekli Tursku i Austriju. Tome valjda pridodati i činjenicu da je Istra i dalje čvrsto na prvom mjestu među najposjećenijim regijama, ispred Južnog Tirola i jezera Garda

adac

Aktualna se situacija preslikava i na njemačko kamping tržište, budući da su kampovi unutar Njemačke traženi više no ikada te se očekuje još jedna rekordna godina, s procjenom od oko 30 milijuna ostvarenih noćenja u kampovima, unatoč činjenici da su noćenja inozemnih gostiju u laganom padu (najznačajnija tržišta su Nizozemska, Švicarska i Danska).

Hrvatska na trećem mjestu kamping destinacije

ADAC je proveo istraživanje i među gotovo 100.000 svojih članova koji kampiraju – Njemačka ostaje kamping destinacija br. 1 (29%), a njezine najposjećenije pokrajine su Južna Bavarska uz Allgäu te Schleswig-Holstein. Kada govorimo o inozemnim destinacijama, njemački kampisti i dalje preferiraju Italiju (18,8 %), slijedi je Hrvatska, za koju se odlučuje 13,9% svih ispitanika, te Francuska (10,3%). Omiljene regije u navedenim državama su, redom, jezero Garda, Istra te obala Atlantskog oceana.

Možemo slobodno zaključiti kako postoji još veliki potencijal za rast tj. dolazak još više kampera iz Njemačke.

 

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN