Aktivacije Podravske magistrale: Flixbus povezuje Osijek s Viroviticom, Koprivnicom, Varaždinom i Čakovcem

Autor:  HrTurizam.hr

3. kolovoza 2022.

FlixBus, sinonim za putovanja autobusima, od svog ulaska u Hrvatsku, prvi je svakodnevno prometno povezao Osijek s Podravskom magistralom, odnosno s gradovima poput Slatine, Virovitice i Koprivnice kao i s Varaždinom i Čakovcem međusobno, ali i ostatkom Europe prema kojem postoji najveća potražnja stanovnika ovog dijela Hrvatske.

˝Slavonija i Baranja nam je od samih početaka predstavljala pravi izazov u prometnom povezivanju. Svjesni smo činjenice da je ovaj dio Hrvatske ranije bio zapostavljen u prometnom smislu te smo sve napore, zajedno s lokalnim autobusnim partnerima, usmjerili na zadovoljenje potreba putnika ovih krajeva. Danas ponosno stojimo iza naših šestogodišnjih napora jer smo Osijek povezali s cijelom Podravskom magistralom te dodatno sa Zagrebom i Dalmacijom i naravno ostatkom Europe izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Podravska magistrala, duž koje putnici samo prije nekoliko godina nisu imali na raspolaganju javni međunarodni prijevoz unatoč jačini koju ta prometnica predstavlja, od danas je FlixBusom uz svakodnevni već dobro poznati polazak iz Osijeka u 16:45, povezana i dodatnim prijepodnevnim polaskom tri puta tjedno u 11:45 u smjeru Slovenije, Austrije i Njemačke. To znači i kako su spomenuti gradovi prometno povezani i dostupni za strane turiste iz spomenutih država, te je aktivirana prometna povezanost izmeu Podravine i Osijeka. 

Slavoncima i Baranjcima tako su postali lako dostupni gradovi poput Virovitice, Koprivnice, Varaždina ili Čakovca. Predstojeća događanja poput Renesansnog festivala u Koprivnici ili međunarodno prepoznatog Špancirfesta u Varaždinu, mogu biti izvrsna ideja za provođenje kolovoza u istraživanju krajeva kontinentalnog dijela Hrvatske. 

˝Snažno povezivanje Osijeka s ostatkom Hrvatske i Europe, otvara i mnogobrojne puteve za dolazak nekih novih turista upravo u ovaj dio Hrvatske˝ zaključio je Grbeša.

Počevši od danas 3. kolovoza 2022. zelenim autobusima će se uz svakodnevne polaske u 16:45, moći dodatno putovati 3x u prijepodnevnom terminu u 11:45 u smjeru Slovenije, Austrije i Njemačke Podravskom magistralom. Točni datumi polazaka kao i sve dostupne destinacije mogu se provjeriti na web stranici ili besplatnoj mobilnoj aplikaciji, a prodaja karata je otvorena.

Autor:  HrTurizam.hr

3. kolovoza 2022.