Zoetrope Flipbook

Animirani suveniri domaćih dizajnerica s motivima Zagreba i Dalmacije

Originalni i kreativni suveniri za sretne ljude, tako se javnosti predstavljaju prvi hrvatski animirani suveniri koje su osmislile i dizajnirale iskusne animatorice i kreativke, Maša Udovičić i Mirela Ivanković...

Originalni i kreativni suveniri za sretne ljude, tako se javnosti predstavljaju prvi hrvatski animirani suveniri koje su osmislile i dizajnirale iskusne animatorice i kreativke, Maša Udovičić i Mirela Ivanković Bielen. Tako je od početka kolovoza domaća ponuda suvenira bogatija za Croatian Zoetrope i Flipbook s motivima Zagreba i Dalmacije.

“Sa svojih putovanja želimo kući ponijeti originalan suvenir kao uspomenu na nezaboravne trenutke s tog putovanja i emocije vezane za mjesto koje smo posjetili. Kada smo to spojili s našim znanjima i vještinama, nastali su Croatian Zoetrope i Flipbook – dvije optičke igračke koje koriste pokret crteža na papiru i stvaraju magičnu animaciju s motivima znamenitosti Zagreba i Dalmacije, a razvili smo ih u našem studiju Luma Film u Zagrebu. Vjerujemo kako će naši suveniri potaknuti na igru i kreativnost te izmamiti osmijeh brojnim posjetiteljima Hrvatske i svima koji ih dobiju na poklon”, poručile su Maša i Mirela koje osim proizvodnje animiranih filmova, serija, reklama, vode i školu animacije u kinu Tuškanac za djecu od 9 do 12 godina.

Posebnost ovih jedinstvenih suvenira je i u tome što su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala. Uz svaki zoetrope i flipbook dobivaju se gotove animacije s motivima Zagreba i Dalmacije ili prazne papire na kojima se može kreirati vlastito animirano mini remek-djelo.

Croatian Zoetrope i Flipbook izrazito su jednostavni i zabavni za korištenje tako da u njima mogu uživati sve generacije – od najmanjih do najstarijih. Sve što je potrebno da netko postane animator su bojice, olovka, flomasteri, vodene boje – koja god tehnika vam najviše odgovara.

Croatian Flipbook je mala knjižica od 70 stranica s crtežima u nizu koja realistično dočarava animacijski pokret. Kada se stranice knjižice okreću između palca i kažiprsta, stvara se animacija.

Croatian Zoetrope je tuljac koji se vrti oko svoje osi. Blizu gornjeg ruba ima vertikalne proreze kroz koje se viri u unutrašnjost. A tamo se krije papirnata traka sa sličicama koje tvore animaciju. Prvi Zoetrope nastao je davne 1834. godine i napravio ga je britanski matematičar William Horner.

Dovoljno je zavrtiti zoetrope ili stranice flipbooka i gledati kako najljepše znamenitosti Lijepe naše oživljavaju u rukama djece i odraslih.

Croatian Zoetrope i Flipbook obogaćuju ponudu hrvatskih suvenira jer se radi o modernim, kreativnim i inovativnim proizvodima, proizvedenima u Hrvatskoj, koji spajaju tradiciju, moderan dizajn i suvremenu prezentaciju.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN