AZRRI pokrenuo prodaju mesa i suhomesnatih proizvoda istarskih autohtonih pasmina za građane Istre i Kvarnera

Agencija za ruralni razvoj Istre ( AZRRI ) jedinstvena je agencija u Hrvatskoj, koja ima za zadatak implementaciju projekata u sektoru poljoprivrede i stočarstva, a sve u cilju razvoja ruralnog...

Agencija za ruralni razvoj Istre ( AZRRI ) jedinstvena je agencija u Hrvatskoj, koja ima za zadatak implementaciju projekata u sektoru poljoprivrede i stočarstva, a sve u cilju razvoja ruralnog područja Istre. 

Misija Agencije jest valorizacija i promocija istarskih poljoprivredno- prehrambenih proizvoda kroz njihovo povezivanje sa sektorom turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva te istodobno zaštita istarskih autohtonih pasmina kao što su boškarin, tovar, ovca, koza te ratarski, voćarski i ostali poljoprivredni proizvodi kroz razvojne programe, uz istovremeno vraćanje života u ruralni prostor Istre.

Boškarin kao primarni razlog osnivanja agencije

Zaštita i valorizacija istarskog goveda – boškarina bio je razlog osnivanja Agencije, te nakon tridesetak godina od stotinjak grla u Istri, danas ih broji više od 2000.

U vlastitom pogonu, proizvodi se svježe meso te suhomesnati proizvodi od mesa autohtonih pasmina koji odišu istarskim identitetom.

Promotivna ponuda za građane u cilju daljnjeg očuvanja autohtonih pasmina Istre

AZRRI je uslijed novonastale epidemiološke situacije po pitanju koronavirusa COVID-19, donijela odluku o plasmanu i distribuciji svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina za građane Istre i Kvarnera.

S obzirom na preporučene mjere ograničavanja kretanja ljudi, usluga i roba te u cilju upoznavanja građana s posebnostima mesa istarskog goveda – boškarina, AZRRI je omogućio prodaju i dostavu svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na kućni prag građana.

Svježe meso istarskog goveda – boškarina može se naručiti u dva obiteljska paketa, mali i veliki po promotivnoj cijeni.

Meso sadržano u obiteljskim paketima pakirano je bez kostiju, a radi se o mesu boškarina za gulaš (vrat ili poklopac plećke), za pirjanje ili kuhanje (rebra ili plećka), za fetine (but) te veliki paket sadržava i meso za pirjanje u komadu (mišić ili plećka). U velikom paketu nalazi se i poklon, burger od mesa boškarina” ističu iz AZRRI-a.

Zbog velike zainteresiranosti, u promotivnu ponudu su uključeni suhomesnati proizvodi na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina te uključuju kobasice od mesa boškarina s malvazijom, teranom i s tartufima, kobasice od mesa istarske ovce s malvazijom i teranom te kobasice od mesa istarskog magarca-tovara.

Više o promotivnoj ponudi te dodatne informacije mogu se potražiti na službenoj web stranici Agencije 

Foto: AZRRI

Povezane vijesti: