Besplatna edukacija za ugostitelje "Poslovanje tvrtki u industriji ugostiteljstva"

Predavanje za ugostitelje održat će se uživo, u srijedu, 23. veljače u 10 sati, u zagrebačkoj središnjici HGK, a moći će ga se pratiti i online

OPEN

Autor:  HrTurizam.hr

14. veljače 2022.

Hrvatska gospodarska komora i Nacionalna udruga ugostitelja organiziraju besplatno predavanje "Poslovanje tvrtki u industriji ugostiteljstva", koje će se održati u srijedu, 23. veljače u 10 sati. Predavanje za ugostitelje održat će se uživo, u zagrebačkoj središnjici HGK, na adresi Rooseveltov trg 2, a moći će ga se pratiti i online.

Teme predavanja obuhvaćaju:

  • Osnove financijskog računovodstva (pravne osnove, načela, principi…);
  • Temeljna financijska izvješća (račun dobiti i gubitka, bilanca stanja, izvješće o novčanom tijeku);
  • Financijsko planiranje (budžetiranje prihoda i rashoda, vrednovanje i donošenje odluka o ulaganjima, projekcije novčanog toka i potreba za obrtnim sredstvima);
  • Procjenjivanje financijskih rizika;
  • Pokazatelji za mjerenje rentabilnosti, aktivnosti i zaduženosti, likvidnosti i solventnosti;
  • Definiranje cjenovnih i drugih komercijalnih politika;
  • Kontrola i rezanje troškova (tehnike, njihova pravila i postupci);
  • Praćenje troškova po aktivnostima i/ili proizvodima/uslugama;
  • Modeli plaća, mjerenja i nagrađivanja rezultata rada.

Predavač je Nikola Nikšić, certificirani savjetnik za menadžment (CMC), licenciran pri ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes) i ovlašteni računovođa. Tijekom gotovo 40 godina radnog staža, 25 godina je proveo radeći na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama, računovodstvom i kontrolingom te se sedam godina bavio savjetodavnim poslovima na području strateškog i financijskog menadžmenta, organizacijskog razvoja i restrukturiranja te poslovnom edukacijom (više od 300 otvorenih i in-house radionica i predavanja). Registrirani je savjetnik pri EBRD-u za projekte koje financira EBRD.

Predviđeno trajanje edukacije: 3 sata

Sudjelovanje uživo

Za sudjelovanje uživo, u Hrvatskoj gospodarskoj komori na Rooseveltovom trgu 2 u Zagrebu, prijaviti se možete na POVEZNICI. Sudionici edukacije moraju posjedovati valjane EU digitalne COVID potvrde i sa sobom donijeti zaštitne maske. Broj sudionika je ograničen.

Praćenje online

Na online praćenje možete se prijaviti na ovoj POVEZNICIRok prijave je utorak, 22. veljače. Prijavljenima će se pravovremeno poslati pristupne podatke, poručuju iz Hrvatske gospodarske komore.

Autor:  HrTurizam.hr

14. veljače 2022.