Booking.com ulazi u partnerstvo kako bi omogućio rezervacije letova u 7 europskih zemalja

Iz Booking.com-a su predstavili sljedeći korak u razvoju njihovog poslovanja prema full-service online putničkoj agenciji. Naime, riječ je o sustavu rezervacija letova koji je dostupan u sedam europskih zemalja....

Iz Booking.com-a su predstavili sljedeći korak u razvoju njihovog poslovanja prema full-service online putničkoj agenciji. Naime, riječ je o sustavu rezervacija letova koji je dostupan u sedam europskih zemalja. Kompanija ovim potezom prvi put nudi samostalne rezervacije letova, a da nije putem sestrinskog pretraživača putovanja Kayak, prenosi Skift.

Od sada korisnici iz Njemačke, Italije, Španjolske, Irske, Austrije, Belgije i Nizozemske, koji koriste web stranice i mobilnu aplikaciju Booking.com-a, mogu odabrati opciju za rezervaciju letova koja ih zatim preusmjeri na web stranicu Gotogate. S tog servisa za rezervaciju aviokarata imaju mogućnost rezervirati letove od 650 zrakoplovnih kompanija koje u ponudi imaju odredišta diljem svijeta.

Do sada, a i još uvijek u ostalim zemljama, taj proces, ukoliko bi korisnici odabrali opciju za rezervaciju letova, podrazumijevao je automatsko preusmjeravanje na Kayak, koji bi ih onda preusmjerio na web stranice odgovarajućeg avioprijevoznika ili putničke agencije.

Booking.com je ovime dogovorio partnerstvo sa švedskom online putničkom agencijom specijaliziranom za rezervacije letova eTraveli, čiji brend je Gotogate.

Proširenje poslovanja Booking.com-a na rezervacije letova uz pomoć Gotogatea čini se kao evolucijski potez za brend koji je, za svoja dva desetljeća postojanja, donedavno nudio samo hotele i alternativne smještaje.

No, za razliku od svoje sestrinske kompanije Priceline, koja nudi rezervacije letova od samog osnutka kompanije 1997. godine, korisnici i dalje ne mogu rezervirati aviokarte direktno na Booking.com-u, već ih se preusmjerava na Gotogate. Ako kompanija odluči dublje zakoračiti u područje online rezervacija letova, vjerojatno će ih omogućiti izravno s njihove web stranice umjesto preusmjeravanja korisnika na drugi servis.

Booking.com-ovo širenje ponude na letove javlja se nakon sličnih nastojanja Airbnb-a. Glavni konkurent također planira uvesti rezervacije letova te time postati full-service online putnička agencija.

Izvor / foto: Skift; Booking.com; Gotogate; Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN