british airways linije

British Airways najavio veći broj letova iz Londona prema hrvatskim destinacijama

British Airways je, kako piše Croatian Aviation, obnovio većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama. No kompanije je dugo čekala na povratak u hrvatske destinacije u ovoj ljetnoj sezoni,...

British Airways je, kako piše Croatian Aviation, obnovio većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama. No kompanije je dugo čekala na povratak u hrvatske destinacije u ovoj ljetnoj sezoni, jer nije htjela riskirati i čekala je ukidanje mjera.

Tako će ove subote, 7. kolovoza, British Airways obnoviti promet između Londona (Heathrow) i Pule. Kompanija ponovno uvodi dva tjedna leta, svakog utorka i subote.

Uz ovu, od 5. kolovoza kompanija uvodi i liniju između zračne luke London City i Splita. Linija će biti u prometu tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i petka, na njoj će prometovati zrakoplovi tipa E190.

Uz dvije linije na kojima će British Airways obnoviti promet ovog tjedna, doći će do povećanja prometa i na postojećim linijama.

Između Splita i Zračne luke London Heathrow British Airways će prometovati devet puta tjedno, svakog dana u tjednu, uz napomenu kako su dva dnevna leta dostupna ponedjeljkom i nedjeljom.

Čak 12 tjednih letova najavljeno je između Heathrowa i Dubrovnika. Kompanija će svakog dana imati dva dnevna leta na ovoj liniji, izuzev petka i subote kada je dostupan jedan dnevni let. BA će prema Dubrovniku koristiti zrakoplove tipa A321 pa će na tjednoj razini nuditi i do 5.232 sjedala između Dubrovnika i Londona!

Za razliku od drugih hrvatskih zračnih luka, British Airways trenutno ne planira povećati broj tjednih letova između Londona i Zagreba. I dalje je u najavi pet tjednih letova: ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Ukupno će već sljedećeg tjedna između Londona i spomenutih hrvatskih zračnih luka British Airways nuditi čak 31 tjedni let te više od 11 tisuća dostupnih sjedala.

Naslovna fotografija: Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN