Brnjac: Nova era zdravstvenog turizma u Hrvatskoj – najviše bespovratnih sredstava 17,2 milijuna eura osigurano za Lječilište Topusko

Autor:  HrTurizam.hr

21. ožujka 2024.

Danas u Topuskom u nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i župana Sisačko – moslavačke županije Ivana Celjaka, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić i ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler, potpisali su ugovor za projekt "Topusko na izvoru zdravlja - lječilišni i wellness turizam na održiv način".

"U projekte lječilišnog turizma na kontinentu od raspoloživih 131 milijun eura ova Vlada je 105 milijuna eura dodijelila projektima koji se nalaze na kontinentu. To je čak 80 posto ukupne alokacije. Bitno je za naglasiti kako se radi o bespovratnim sredstvima te kako je ovo prvi puta da su se sredstva za takva ulaganja uopće osigurala, i zato sam posebno ponosna da je u ovoj grupi najveći iznos sredstava, 17,2 milijuna eura, dodijeljen upravo za Sisačko-moslavačku županiju, za projekt Lječilišta Topusko", naglasila je Brnjac te dodala kako će ovaj projekt biti pokretač gospodarstva čitave regije jer će otvoriti nova radna mjesta, pokrenuti i ojačati malo i srednje poduzetništvo te dovesti do boljitka života cijele lokalne zajednice.

Nakon završetka projekta kapacitet hotela Lječilišta Topusko iznosit će 302 ležaja raspoređenih unutar 175 smještajnih jedinica od kojih su 112 dvokrevetne sobe, 54 jednokrevetne sobe, 5 hotelskih apartmana te 4 pristupačne sobe. Uredit će se i prostori za dodatne sadržaje u skladu s trendovima razvoja wellness turizma, koji raste brzinom od 6,5 % godišnje.

Izvor i foto: MINTS

Autor:  HrTurizam.hr

21. ožujka 2024.