Cappelli: Prvo će se otvoriti granica sa Slovenijom

Ministar turizma Gari Capelli gostovao je sinoć u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” te naglasio kako je dogovoreno da će postojati mobilnost, odnosno moći će se iz jedne zemlje putovati...

Ministar turizma Gari Capelli gostovao je sinoć u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” te naglasio kako je dogovoreno da će postojati mobilnost, odnosno moći će se iz jedne zemlje putovati u drugu.

Capelli je rekao i da su bitna pitanja kojim putem će putovati, jer nismo svi na istoj razini problema, odnosno nemamo svi isti broj zaraženih koronavirusom.

Hrvatska je s još dvije, tri zemlje napravila iskorak u borbi s koronavirusom te smo po tome prepoznati. Uz velike restrikcije i svega onoga što smo radili, “stezali remen” kao što se kaže, postali smo prepoznatljivi i svi žele doći u Hrvatsku“, istaknuo je Cappelli i dodao da će protokol putovanja biti na razini Europske unije, ali da će kao i ostale zemlje raditi na bilateralnim odnosima, pogotovo sa zemljama s kojima smo susjedi.

Prvo će se otvoriti granica sa Slovenijom

Sa Slovenijom ćemo dogovoriti sve u idućih dva tjedna, istakao je Cappelli i naglasio da će pokušat do kraja svibnja otvoriti granice sa Slovenijom i imati zajednički dogovor, naravno uz dogovor epidemiologa.

Capelli je rekao da nikome neće dolazak biti zabranjen, ali da je pitanje hoće li neke zemlje puštati uopće svoje građane da izađu iz svoji zemalja.

Italija će na kraju svibnja mjeseca otvoriti svoje granice za svoje županije, jer još uvijek nemaju međužupanijsko i regionalno povezivanje. Dok to ne naprave, bit će vrlo teško izaći iz Italije, dodao je Capelli te poručio da se bilateralno razgovara već desetak dana sa Česima i kolegama iz Mađarske i Austrije.

Ministar je kazao da je stavljena u program  Cro kartica i da ćemo njome poticati hrvatske turiste da ostanu ljetovati u Hrvatskoj “Budućnost Hrvatske je u zdravstvenom turizmu” zaključio je Cappelli.

Povezane vijesti: