covid karta

Četvrti tjedan zaredom na karti ECDC-a Jadranska Hrvatska narančasta

Četvrti tjedan zaredom hrvatska obala narančaste je boje na karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). U kontinentalnom dijelu zemlje stanje je nepromijenjeno, no u ostatku Europe...

Četvrti tjedan zaredom hrvatska obala narančaste je boje na karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). U kontinentalnom dijelu zemlje stanje je nepromijenjeno, no u ostatku Europe promjene su vidljive u odnosu na tjedan prije.

Skoro cijela Španjolska sada je tamno crvene boje, kao i južni dio Francuske. Švedska, koja je prije tjedan dana bila zelena sada je narančasta, a Estonija, Island, dijelovi Francuske, Grčke i Italije koji su bili narančasti sada su crveni.

Na stranici croatiacovid19 veći dio Dubrovačko-neretvanske županije, te otok Ugljan u Zadarskoj županiji su crveni dok su veći dijelovi Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije označene žutom bojom. Treba naglasiti kako su podaci na toj stranici, u vrijeme pisanja ovog članka, zadnji puta osvježeni 4. kolovoza.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je kako je u protekla 24 sata zabilježeno 247 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221. Među njima su 154 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 170 osoba, a testirano je njih 8.044.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN