Christie’s International Real Estate, vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, došao u Hrvatsku

Kuće za odmor bilježe veliki rast, a tako i ove godine, gdje su usprkos epidemiji koronavirusa, upravo luksuzne kuže s bazenima bile iznimno tražene. Ova globalna kriza je samo...

Kuće za odmor bilježe veliki rast, a tako i ove godine, gdje su usprkos epidemiji koronavirusa, upravo luksuzne kuže s bazenima bile iznimno tražene.

Ova globalna kriza je samo ubrzala uzlazni trend luksuznih kuća, a da je velika potražnja za istima na globalnoj sceni bila i prije pojave Covida19 govori činjenica da je i najveći svjetski hotelski lanac Marriott, prošle godine krenuo s platformom u kojoj nudi iznajmljivanje privatnih luksuznih kuća s potvrdom kvalitete Marriott-a. Hrvatska je, ponajviše u unutrašnosti Istre, a sada je isti trend širi po cijeloj našoj obali i otocima, uhvatila korak relativno brzo te već ima na tisuće luksuznih kuća za odmor na cijelom Jadranu.

Atraktivnost Hrvatske kao top europske destinacije kao i destinacije koja ima veliki potencijal razvoja luksuznog segmenta tržišta nekretnina, prepoznao je i vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, Christie’s International Real Estate, koji je upravo došao u Hrvatsku. Naime, Christie’s International Real Estate, širi svoje poslovanje na Hrvatsku kroz pridruženo društvo Remington Realty Hrvatska.

Velika je to vijest za Hrvatsku, jer dolazak globalnog igrača u prometu luksuznih nekretnina nije slučajan, dapače, kapital ide tamo gdje se može oploditi. To svakako daje dodatni pozitivan signal i drugim stranim investitorima i pomaže brendiranju te pozicioniranju Hrvatske kao vrhunske destinacije.

Širenje poslovanja Christie’s International Real Estatea na području Hrvatske i jugoistočne Europe predstavlja dobre vijesti i za vlasnike istaknutih i luksuznih nekretnina na ovim prostorima. Putem vodeće svjetske posredničke kuće Christie’s International Real Estate i njezine marketinške platforme za prodaju i najam luksuznih nekretnina, koju prate kupci iz cijelog svijeta, vlasnici istaknutih i luksuznih nekretnina sada vrlo jednostavno mogu svoj posjed staviti na svjetsko tržište.

Ivan Kovačić, izvršni direktor Remington Realty Hrvatska: Hrvatska je dobila platformu bez premca za pozicioniranje na globalnoj karti luksuznog tržišta nekretnina

Ivan Kovačić, izvršni direktor Remington Realty Hrvatska

Otvaranjem pridruženog ureda Christie’s International Real Estatea, Hrvatska dobiva platformu bez premca za pozicioniranje na globalnoj karti luksuznog tržišta nekretnina, kao i za privlačenje međunarodnih kvalificiranih kupaca, izjavio je Ivan Kovačić, izvršni direktor Remington Realty Hrvatska.

Nekretnine se predstavljaju globalno, kombinirajući nove medije s provjerenim marketinškim alatima i dopiru do uglednih kupaca, svjetskih investitora i poznatih poslovnih lidera. Sa zadovoljstvom ćemo povezati vlasnike luksuznih nekretnina u Hrvatskoj s visokom klasom kupaca i time značajno razviti segment luksuznih nekretnina u Hrvatskoj“ ističe Kovačić te dodaje kako su Hrvatsku prepoznali kao destinaciju koja ima veliki potencijal razvoja luksuznog segmenta tržišta nekretnina, a planiraju širenje na cijelu jugoistočnu Europu.

Remington Realty Hrvatska će se baviti posredovanjem pri prodaji, kupnji i najmu istaknutih nekretnina putem Remington Realty i Christie’s International Real Estate mreže i svjetske marketinške platforme, a poslovne će aktivnosti uključivati i privlačenje međunarodnih kvalificiranih kupaca, investitora i developera za nekretninske projekte, kao i pružanje stručne podrške i savjetovanja prodavateljima i developerima nekretnina.

Svjetski simbol profinjenosti i luksuza

Christie’s International Real Estate više od 30 godina uspješno trguje luksuznim nekretninama širom svijeta, a njihovi su klijenti istaknute osobe iz javnog života i poslovnog svijeta, poput članova obitelji Kennedy ili osnivača kompanije Calvin Klein, čija imanja trenutno zastupaju. Prisutnost na 49 tržišta s 940 ureda, između ostaloga u Londonu, New Yorku, Hong Kongu, Moskvi, Los Angelesu i Chicagu, dovoljno govori o kakvom se brendiranju radi te je time Hrvatska stavljena na globalnu kartu luksznih nekretnina.

Inače, njihova web stranica christiesrealestate.com godišnje zabilježi više od 52 milijuna posjeta, a o veličini Christie’s International Real Estatea najbolje govori i podatak da je u posljednjih pet godina njihova mreža ostvarila prodaju nekretnina u vrijednosti od 500 milijardi USD.

Christie’s International Real Estate u vlasništvu je slavne aukcijske kuće Christie’s, osnovane još davne 1766. Christie’s već više stotina godina nudi izvanrednu umjetnost, nenadmašnu uslugu i svjetske kupce, a godišnje održi oko 350 aukcija u preko 80 kategorija, uključujući sva područja likovne umjetnosti, dekor, nakit, fotografije, kolekcionarske komade.

Zaključno, luksuzne kuće za odmor svakako će ostati u fokusu. Osobno držim kako će biti veća potražnja za luksuznim kućama za odmor, nego za hotelima više kategorije, te će kuće postati prvi izbor u kategoriji luksuznog turizma. To potvrđuje i dolazak Christie’s International Real Estate u Hrvatsku.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN