Comms svim iznajmljivačima nude besplatno rješenje za direktnu rezervaciju smještaja

Kako je pandemija koronavirusa stvorila upitnu situaciju u svim sektorima gospodarstva, a osobito u turizmu, uspjeh ovogodišnje sezone je više nego upitan. Anketa Hrvatske gospodarske komore provedena među pružateljima...

Kako je pandemija koronavirusa stvorila upitnu situaciju u svim sektorima gospodarstva, a osobito u turizmu, uspjeh ovogodišnje sezone je više nego upitan.

Anketa Hrvatske gospodarske komore provedena među pružateljima usluga obiteljskog smještaja pokazala je da preko 90 posto njih osjeća posljedice koronavirusa na poslovanje u vidu smanjenog broja rezervacija, a 60 posto ih trenutnu financijsku štetu procjenjuje u iznosu do 50.000 kuna.

/ / / VEĆINA IZNAJMLJIVAČA ZBOG POSLJEDICE KORONAVIRUSA FINANCIJSKU ŠTETA PROCJENJUJE U IZNOSU DO 50.000 KUNA

Iako je teško bilo što predviđati u ovoj situaciji, probajmo razmišljati i nadati se pozitivnim predviđanjima u kontekstu kako će se ova izvanredna situacija smiriti minimalno kroz 45 – 60 dana, što nam ipak daje prostora za određeni promet i možda se sezona djelomično može spasiti.

U ovoj situaciji moramo biti spremni da odmah reagiramo kada se cijela situacija smiri. Moramo planirati, pripremiti promocijske kampanje i biti spremni za “dan nakon koronavirusa”, kako bi ipak uspjeli spasiti dio glavne sezone. Tad je najvažnije odmah krenuti s promocijom.

Tu svakako treba biti fokus na domaćem gostu, koje ćemo najlakše i najbrže aktivirati, pogotovo jer u Hrvatskoj, ako uspoređujemo druge zemlje, nije došlo do lokalne transmisije koronavirusa i stanje je pod kontrolom, koliko može biti u trenutnoj situaciji. No, jedno je sigurno, potrebna nam je drastična reorganizacija i optimizacija procesa na nivou tržišta smještaja, sukladno izvanrednoj situaciji.

Također, sukladno komunikaciji na društvenim mrežama i promociji ( dan nakon koronavirusa ) fokus bi iznajmljivačima trebao biti da rezervacije preusmjere sa agregatorskih booking internet stranica na svoje direktne rezervacije, kako bi iznajmljivači zaradili što više tj. kako ne bi imali trošak provizije.

Upravo u tom segmentu, tvrtka Comms nam je privukla pažnju svojom objavom kako iznajmljivačima besplatno nudi svoje rješenje za direktne online rezervacije privatnog smještaja, sukladno izvanrednoj situaciji.

Na pitanje kako konkretno misle pomoći iznajmljivačima u ovoj izvanrednoj situaciji, Mario Benić, osnivač tvrtke Comms ističe kako nude besplatno korištenje cijele platforme koja omogućuje da se uspostavi i upravlja web stranica s rezervacijom smještaj, te zbog izvanredne situacije ne uzimaju nikakvu proviziju za booking.

Ovo je naš skromni doprinos iznajmljivačima u ovo izvanrednoj situaciji. Ovako iznajmljivači mogu gostima ponuditi direktnu rezervaciju smještaja preko vlastite web stranice bez da plaćaju proviziju booking portalima, kako bi u ovoj situaciji s realno očekivanim manjim prometom iznajmljivačima ostalo što više zarade. Za direktne rezervacije nikako nema smisla plaćati visoku proviziju, a da bi to dobro funkcioniralo na ponuđača i gosta, potreban je vlastiti rezervacijski sustav ugrađen u web stranicu. Comms za to nudi jednostavno rješenje za koje se ne plaća baš nikakva provizija, te u ovoj situaciji odlučili smo da ponudimo besplatnu platformu svim iznajmljivačima kao naš skromni doprinos i pomoć u ovoj situaciji” ističe Benić.

To konkretno znači da iznajmljivačima gosti mogu rezervirati smještaj direktno i bez provizije, a cijela platforma podržava sva plaćanja putem interneta. “Sve što trebate napraviti jest poslati nam poveznicu do vaše prezentacije na booking.com ili Airbnb, a mi ćemo vam u roku par dana isporučiti vašu novu rezervacijsku internet stranicu” zaključuje Benić.

Besplatno korištenje platforme Comms biti će dostupno najmanje do 30. lipnja, kao pomoć iznajmljivačima u ovoj izvanrednoj situaciji, tj. sve dok traje ova izvanredna situacija.

Ako želite saznati više o besplatnom Comms rješenju za online rezervaciju privatnog smještaja ispunite ovaj OBRAZAC i saznajte sve detalje od ekipe iz Comms.

Naslovna Fotografija: Pixabay.com

Povezane vijesti: