Conde Nast Traveler uvrstio hrvatsku plažu među deset najljepših plaža u Europi

Jedan od najboljih i najpriznatijih svjetskih magazina za putovanja,CONDÉ NAST TRAVELER, u svom je online izdanju objavio listu deset najljepših europskih plaža, a među njima nalazi se i jedna plaža iz Hrvatske – poznata plaža Zlatni rat na Braču.

Hrvatska obiluje prekrasnim plažama, ali Zlatni rat se ističe svojim neobičnim oblikom koji se stalno mijenja ovisno o prilikama. Iako izgleda kao pješčana plaža, sastoji se od sitnih glatkih kamenčića, a proteže se na pola milje sa svake strane vrha plaže. Ova plaža nije samo lijepo lice, savršeno je mjesto za surfanje, vožnju jet-skija ili veslanje na dasci” ističu iz časopisa Conde Nast Traveller

bol3

U mjesecu lipnju 2016., na području općine Bol  ostvareno je 92.754 noćenja, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvareno 77.170 noćenja što predstavlja rast od 20%. Domaći gosti su ostvarili 4.268 noćenja  ili 5%, a strani 88.486 noćenja ili 95 %. Po ostvarenim noćenjima stranih gostiju, najbrojniji su gosti iz Francuske, Skandiavije, Austrije pa iz Njemačke. U prvih šest mjeseci 2016. ostvareno je 153.751 noćenje dok je u istom razdoblju prošle godine ostvareno 124.659 noćenja što predstavlja rast od 23%

Najpoznatija plaža, Zlatni rat, poput jezičca se pruža gotovo pola kilometra u modrinu mora,a raste nanošenjem i taloženjem sitnih šljunčanih oblutaka oko podmorskog grebena. Najzanimljivije kako je plaža “živa” tj. vršak Zlatnog rata mijenja svoj oblik nastojeći ugoditi volji valova i morskim strujama.

Besplatna reklama u svjetski poznatom časopisu kojeg čitaju milijuni turista odlična je reklama i PR za Hrvatski turizam i naravano za Bol na Braču.

Povezane vijesti: