Condé Nast Traveler: Otok Hvar među TOP 5 najboljih otoka u Europi

Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno nagrada i to priznanje čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi ove godine svrstali u TOP 5 najboljih otoka...

Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno nagrada i to priznanje čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi ove godine svrstali u TOP 5 najboljih otoka Europe.

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 33. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 715 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 5. listopada 2020., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar zasjao na četvrtome mjestu europske liste najboljih otoka.

Uz Hvar, u tri najbolja otoka svrstani su grčki otoci Folegandros, Zakynthos i Crete, dok mu u leđa gledaju grčki otoci Mykonos i Skiathos, otok Jersey u Ujedinjenom Kraljestvu, talijanski otok Ischia, španjolski otok Mallorca te turski otok Bozcaada.

Ova je nagrada dokaz pravog smjera u kojem se razvija turizam grada Hvara, kao svjetski poznatu i luksuznu turističku destinaciju. Također sa ovogodišnjih ostvarenih 50 000 dolazaka i 280 000 noćenja nagrada je svojevrsna kruna, ipak sa gledišta COVID 19 pandemije, našoj uspješno organiziranoj sezoni u kojoj smo ostvarili zacrtane ciljeve. Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka – nagrada je ovo i svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka, kao i zahvala svim vjernim zaljubljenicima u otok Hvar koji su nam dali svoj glas, izjavio je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike. Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske levande kao i o Festivalu levande, koji postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima i koji se usprkos COVID 19 pandemiji i ove godine organizirao.

U Turističkoj zajednici grada Hvara nastavljaju s pripremama turističke godine 2021. koja će prema riječima Razovića biti vrlo izazovna.

Nadam se kako će Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica novim izmjenama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma preuzeti garanciju kreditnih zaduženja lokalnih TZ-ova, a da će HBOR sa komercijalnim bankama osigurati financijska sredstva kako bi što uspješnije i spremnije mogli raditi svjetsku promociju Hvara, ali i cijele Hrvatske na turističkim tržištima, zaključio je Razović.

Foto: Jakša Kuzmičić

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN