Crikvenica proglešena najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja

Na Danima hrvatskoga turizma, koji su se održali 25. i 26. listopada u Malom Lošinju, Crikvenica je proglašena najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja u Hrvatskoj. Crikvenička je rivijera bila blizu osvajanja...

Na Danima hrvatskoga turizma, koji su se održali 25. i 26. listopada u Malom Lošinju, Crikvenica je proglašena najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja u Hrvatskoj.

Crikvenička je rivijera bila blizu osvajanja još jednog priznanja, jer je, naime, na državnoj razini uz Split i Rovinj, konkurirala i za turističku destinaciju godine, a još su dva velika razloga za ponos i slavlje – čak su dvojica djelatnika s područja crikveničke rivijere proglašena najboljima u Hrvatskoj i osvojila nagradu “Ljudi u turizmu” – kategorija  “Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine”, i to Josip Rubčić u kategoriji čistača i Dinko Car u kategoriji pomorskog prijevoza.

U kandidaturi za “Najuspješniju destinaciju turizma zdravlja” je Turistička zajednica Grada Crikvenice, među ostalim, navela komparativne prednosti crikveničke rivijere (položaj, vrlo zdrava i povoljna klima i mikroklima, ljekoviti prirodni činitelji, raznolikost prirodnih ljepota, pješačke i planinarske staze i šetnice, plaže itd.) te istaknula tematski povezane proizvode u destinaciji (manifestacije, aktivni odmor, tradicionalna gastronomija…). Nagrada je zasluženo pripala rivijeri na kojoj se zdravstveni turizam počeo razvijati koncem 19. stoljeća, među prvima u Hrvatskoj. Vrijednu stoljetnu tradiciju i danas njeguju respektabilne zdravstvene ustanove (Thalassotherapia Crikvenica, poliklinike Terme Selce, Katunar i Oxy, ordinacije dentalne medicine).

Osim toga, TZG Crikvenice posljednjih nekoliko godina osmišljava i provodi brojne marketinške aktivnosti vezane uz daljnji razvoj zdravstvenog turizma (međunarodna konferencija CIHT – Crikvenica International Health Tourism Conference, promotivni materijali – brošura i film o zdravstvenom turizmu itd.). “S pravom možemo biti ponosni što je naša rivijera proglašena najboljom destinacijom zdravlja, što je rezultat konstantnog truda, zalaganja i rada brojnih institucija i tvrtki, posebno onih čije je djelovanje vezano uz zdravstvo i turizam. Dokaz je to i da uspješna  koordinacija u turističkoj destinaciji znatno utječe na razvoj kvalitetnije ponude i proizvoda, a samim time i na jačanje imidža i prepoznatljivosti na globalnom tržištu. Naravno, to u konačnici doprinosi poboljšanju uvjeta boravka gostiju i povećanju njihovog zadovoljstva. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u predstavljanju naše rivijere tijekom obilaska komisije za dodjelu ovogodišnjih nagrada. Veliko hvala i onima s kojima TZG Crikvenice ostvaruje dugogodišnju uspješnu suradnju, od jedinice lokalne samouprave, gradskih institucija i mnogih tvrtki i obrta pa do klubova, udruga i volontera, čija nam je podrška i pomoć u realizaciji mnogih aktivnosti neprocjenjiva. Posebne čestitke upućujem našim nagrađenim djelatnicima, g. Josipu Rubčiću i g. Dinku Caru te im zahvaljujem što svojim svakodnevnim radom utječu na razvijanje gostoljubivosti i podizanje kvalitete usluge i čine Rivijeru Crikvenicu ugodnijim i ljepšim mjestom za odmor” istaknula je Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

Dodijeljene su nagrade jak motiv i poticaj za daljnji rad na unaprjeđenju kvalitete turističke ponude na Rivijeri Crikvenici, a ujedno svjedoče i o važnosti međusobne suradnje i kvalitetne koordinacije svih dionika turističkoga života. Na koncu, nagrada za najuspješniju destinaciju zdravlja najljepši je uvod u nadolazeću 2018. godinu, koja će, uz raznovrsne aktivnosti, proteći u slavljeničkom raspoloženju, jer će Rivijera Crikvenica obilježiti veliku obljetnicu – 130 godina turizma.

Povezana vijest:

PROMITIVNI FILM CRIKVENICE “DISCOVER, ENJOY, REPEAT” – VIDEO S PRIČOM

CRIKVENICA UHPA-INA DOMAĆA DESTINACIJA 2018. GODINE

CRIKVENICA DOBILA CITY BOAT- GRADSKU MORSKU LINIJU KOJA SPAJA SVA MJESTA

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN