Crikvenica UHPA-ina domaća destinacija 2018. godine

Nakon Biograda na moru, Turistička zajednica Grada Crikvenice postaje UHPA-ina domaća destinacija 2017./2018. godine. Crikvenica će u proljeće 2018. biti domaćin “Dana UHPA-e 2018.”, višednevnog godišnjeg susreta turističkih agencija...

Nakon Biograda na moru, Turistička zajednica Grada Crikvenice postaje UHPA-ina domaća destinacija 2017./2018. godine.

Crikvenica će u proljeće 2018. biti domaćin “Dana UHPA-e 2018.”, višednevnog godišnjeg susreta turističkih agencija i ostalih dionika u turizmu. Ovaj je najveći skup turističkih agencija u Hrvatskoj s preko 100 predstavnika turističkih agencija te predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice svakako prilika za dodatnu promociju destinacije, ali i jačanje suradnje s hrvatskim i inozemnim turističkim agencijama.

Naime, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) već nekoliko godina zaredom provodi projekt domaće destinacije godine te je do sada ostvarila uspješnu suradnju s turističkim zajednicama u nekoliko županija u Hrvatskoj.

Što ova suradnja konkretno znači za destinaciju?  Prije svega kako ističu iz UHPA-e, zajednički rad UHPA-e i turističke zajednice utječe na razvoj turističke ponude te pridonosi boljem pozicioniranju na tržištu, prepoznatljivosti i promociji destinacije kroz jačanje turističkog sektora. „Tijekom godine dana TZG Crikvenice, a time, naravno, i čitava Rivijera Crikvenica, uz ostalo dobiva i niz marketinških i konzultantskih aktivnosti, poput online promocije destinacije, promocije u UHPA tiskovinama (UHPA Directory i UHPA Stručna revija), zasebnoj brošuri (časopis “Way to Croatia” posvećen destinaciji godine) i na javnim nastupima (primjerice, na radionicama, skupštinama i raznim događanjima, godišnjem skupu “Dani UHPA-e” itd.).“ ističu iz UHPA-e te dodaju kako osim toga, predstavnici Rivijere Crikvenice će dobiti priliku održati posebne prezentacije destinacije na raznim UHPA-inim događanjima.

Organizirat će se i četiri edukativne radionice namijenjene turističkim agencijama na području crikveničke rivijere, čiji će osnovni ciljevi biti kreiranje novih paket aranžmana i razvoja selektivnih oblika turizma, koji će se moći primjenjivati u praksi, odnosno u svakodnevnom poslovanju agencija.

Dani UHPA-e 2019 u Slavoniji

Veliku pozitivnu “prašinu” podigla je pokrenuta inicijativa da se Dani hrvatskog turizma u 2018. godini održe u Slavoniji. Iz cijele Hrvatske iz dana u dan stiže podrška od cijelog turističkog sektora od Istre do Dubrovnika, kao i od Zagreba do Slavonije, a čak i van granica Lijepe naše.

Podršku inicijativi #DHTSlavonija2018 pridružuje se i Udruga hrvatskih putničkih agencija ( UHPA ) kao i u svoje osobno ime Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e koji ističe kako podržavaju inicijativu da se Dani hrvatskog turizma u 2018.godini održe u Slavoniji te najavljuje kako će se Dani UHPA-e održati 2019. također u Slavoniji. “Inicijativu da se DHT 2018.godine održe u Slavoniji podržavam osobno, ali inicijativu podržava i Udruga Hrvatskih putničkih agencija. Svakako će UHPA nastojati u sljedećim godinama održati i Dane UHPA-e u Slavoniji, no kako je za sljedeću godinu već odabrana lokacija, mogu najaviti kako će Dani UHPA-e 2019. g sigurno biti u Slavoniji. Svi skupa moramo raditi na proširenju Hrvatskog turističkom proizvoda, a kontinentalni turizam svakako to i zaslužuje” ističe Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Povezana vijest: TOMISLAV FAIN,UHPA: PODRŽAVAMO INICIJATIVU DA SE DANI TURIZMA ODRŽE U SLAVONIJI TE NAJAVLJUJEM ODRŽAVANJE DANA UHPA-E 2019. U SLAVONIJI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN