Crni sendvič sa slaninom od crne slavonske svinje nova gastro delicija Vukovarsko-srijemske županije

U sklopu 54. Vinkovačkih jeseni jučer je u Vinkovcima održana promocija CRNOG SENDVIČA ( crni sendvič sa slaninom od crne slavonske svinje ) , nove gastro delicije Vukovarsko-srijemske županije....

U sklopu 54. Vinkovačkih jeseni jučer je u Vinkovcima održana promocija CRNOG SENDVIČA ( crni sendvič sa slaninom od crne slavonske svinje ) , nove gastro delicije Vukovarsko-srijemske županije.

Uz već poznate slavonske specijalitete ( kulena, šunke, kobasica, čvaraka… ) nekako je slanina bila u drugom planu, a upravo s ovim projektom je cilj popularizirati slaninu kroz novi proizovd.

U pecivu crne boje služena je pržena slanina od crne svinje za koju je istraživanjima utvrđeno kako ima posebniji okus od slanine drugih svinja, a dokazano je da ima dobar kolesterol. Cilj je uvesti ove sendviče, kao prepoznatljiv dio ugostiteljske ponude Vukovarsko-srijemske županije.

“Crna slavonska svinja ekološki se hrani i daje ekološko, kvalitetno meso. Današnja promocija Crnog sendviča pokazuje kako mi u Slavoniji imamo jako dobrih i kvalitetnih proizvoda, a crna slavonska svinja, kako mi kažemo fajferica, sigurno je jedan od boljih”, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić za Novosti.hr

Kako bi crni sendvić što prije došao i do kupca, u planu je krenuti i s promocijom crnog sendviča. Vizualni identitet crnog sendviča izradio je poznati hrvatski strip autor Dubravko Mataković. 

Crni sendvič sastoji se od: slanine od crne slavonske svinje, crnog hamburgera, zelene salate, rajčice, sira i pečenog jaja.

Prema najavama iz Vukovarsko-srijemske županije, zanimanje ugostitelja za crni sendvič je veliko, posebice što su dovoljne količine slanine osigurane preko Agroklastera VSŽ, te bi Crni sendvič već od sljedeće godine trebao biti u široj ponudi. 

Foto: Fajferica

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN