croatia airlines otkazala letove

Croatia Airlines otkazala najavljene PSO letove do druge polovine travnja

Croatia Airlines, kako piše portal Croatian Aviation, otkazala je letove na linijama između Osijeka i Splita, Osijeka i Dubrovnika te Zagreba i Brača do druge polovine travnja. Radi se...

Croatia Airlines, kako piše portal Croatian Aviation, otkazala je letove na linijama između Osijeka i Splita, Osijeka i Dubrovnika te Zagreba i Brača do druge polovine travnja. Radi se o PSO linijama (Public Service Obligation), na kojima Republika Hrvatska nadoknađuje razliku između ostvarenih prihoda i direktnih troškova letenja.

Croatia Airlines nudila je letove nedjeljom na liniji Split – Osijek – Split počevši od 28. ožujka, no prve dvije najavljene rotacije su otkazane. Trenutno prvi direktni let na ovoj liniji u ponudi je za 11. travnja, no moguće je da će kompanija i taj let otkazati.

Linija Dubrovnik – Osijek – Dubrovnik trebala je krenuti s prometovanjem danas, 29. ožujka, no i taj je let otkazan, kao i ostali letovi ponedjeljkom do 19. travnja.

Sezonska linija Zagreb – Brač – Zagreb po PSO programu trebala bi prometovati dva puta tjedno, no kompanija je otkazala letove utorkom do svibnja, a otkazani su i planirani letovi subotom do 24. travnja čime očito neće biti zadovoljen minimalno propisani broj dostupnih sjedala na liniji u ovoj godini.

“U Croatia Airlines-u su skeptični u vezi popunjenosti letova prema Braču utorkom. Zanimanje je malo i sigurno je kako nema smisla plaćati prazne letove” – rekao nam je direktor Zračne luke Brač Tonči Peović.

Smisao PSO-a je omogućiti brzu povezanost između najudaljenijih regija. Let koji traje kraće od sat vremena između Zagreba i Brača ili Osijeka i Dubrovnika nikako ne može imati alternativu u cestovnom prijevozu, koji traje višestruko dulje. Na to će određeni broj putnika sada biti prisiljen s obzirom kako direktnih letova trenutno nema, ili će jednostavno odustati od planiranog putovanja, zaključuje Croatian Aviation.

Putnici iz Osijeka alternativu za putovanje prema Dubrovniku i Splitu imaju u Trade Air-u koji je prije nekoliko dana otvorio prodaju u ljetnom redu letenja, pa je putovanje zrakoplovom iz Osijeka prema Splitu moguće četiri puta tjedno, dok su letovi prema Dubrovniku dostupni dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

Naslovna fotografija: WikimediaImages/ Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN