Croatia Airlines

Croatia Airlines tijekom ljetne sezone planira letove iz Hrvatske u 18 europskih odredišta

Croatia Airlines, tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže međunarodnih letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke u europske metropole. U razdoblju od lipnja do rujna ove godine planirani...

Croatia Airlines, tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže međunarodnih letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke u europske metropole.

U razdoblju od lipnja do rujna ove godine planirani su letovi iz Hrvatske u 18 europskih metropola, odnosno 19 zračnih luka u kojima će se putnicima, zahvaljujući suradnji Croatia Airlinesa s partnerima iz udruge Star Alliance i drugim avioprijevoznicima, nuditi mogućnosti vezanih letova u odredišta diljem svijeta. 

Iz Zagreba su planirani redoviti međunarodni letovi u 14 europskih odredišta. Uz najavljene letove tijekom svibnja u Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich, u planu je i obnova sezonskih letova u Atenu.

Zračna luka Split tijekom ljetne sezone trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta. Novost su sezonski letovi na liniji Split – Prag, subotom, a povratne zrakoplovne karte na ovoj liniji od danas su dostupne po promotivnoj cijeni već od 139 eura. Osim u Prag, putnicima će se od lipnja nuditi i izravni međunarodni letovi iz Splita u Beč, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London, Lyon, München, Pariz, Rim i Zürich.

U planu je i snažnije povezivanje Dubrovnika s europskim odredištima, sukladno čemu su predviđeni letovi iz najjužnije hrvatske zračne luke u Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Rim i Zürich. Osim toga, očekuje se i ponovno pokretanje sezonskih letova iz Rijeke u München. 

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod Republike Hrvatske, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter (izvanrednih) letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije” ističu iz Croatia Airlinesa.

Osim širenja međunarodne mreže letova, nacionalni avioprijevoznik nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Pula i Brač. 

Foto: Croatia Airlines

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN