croatia airlines

Croatia Airlines u svibnju širi mrežu letova iz Europe prema Zagrebu i Jadranu

Croatia Airlines u svibnju širi mrežu letova iz europskih metropola prema Zagrebu i jadranskim odredištima tvrtke, a zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje se osigurava letovima u domaćem redovitom...

Croatia Airlines u svibnju širi mrežu letova iz europskih metropola prema Zagrebu i jadranskim odredištima tvrtke, a zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje se osigurava letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač  i Pula. 

U svibnju su planirani redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u 13 europskih odredišta – Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich.

U odnosu na travanj planira se pojačanje mreže međunarodnih letova iz europskih metropola prema jadranskim odredištima pa bi Zračna luka Split u svibnju, uz postojeće linije za Frankfurt, München i Rim, trebala biti povezana i s Bečom, Londonom i Zürichom. Također, planira se i obnova redovitih međunarodnih letova na liniji Dubrovnik – Frankfurt, ističu iz Croatia Airlinesa.

Obnavljanjem sezonskih letova u domaćem i međunarodnom prometu Croatia Airlines i u svibnju nastavlja omogućavati kontinuiranu prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica, čime nacionalni avioprijevoznik pruža podršku razvoju hrvatskog turizma i gospodarstva u cjelini, a istodobno nastavlja potvrđivati svoju važnost u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske. Planirani red letenja sukladan je aktualnoj tržišnoj potražnji i podložan ad hoc promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, što izravno utječe na potražnju za uslugama zračnog prijevoza“, ističu iz Croatia Airlinesa.

Ne manje važno, planiran je nastavak sezonskih letova Osijek – Split i Osijek – Dubrovnik te povezivanje glavnog grada Zagreba s pet domaćih odredišta (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Bol). 

Foto: Croatia Airlines

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN