croatia airlines

Croatia Airlines uvodi linije za München, Kopenhagen i Dublin

Croatia Airlines širi mrežu odredišta treću godinu zaredom i to sa tri nove linije za München, Kopenhagen i Dublin te povećava broj tjednih letova na postojećim linijama. Croatia Airlines i ove...

Croatia Airlines širi mrežu odredišta treću godinu zaredom i to sa tri nove linije za München, Kopenhagen i Dublin te povećava broj tjednih letova na postojećim linijama.

Croatia Airlines i ove turističke sezone širi mrežu europskih odredišta, što će putnicima omogućiti još kvalitetniji izbor i organizaciju putovanja.

Prvi put u povijesti tvrtke uvode se redoviti međunarodni letovi Zagreb – Dublin, koji će se od 3. svibnja do 28. listopada 2017.g. obavljati dvaput na tjedan, četvrtkom i nedjeljom. Novost je i sezonska linija Dubrovnik – München na kojoj će se letjeti od 30. travnja pet puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Među novostima je i linija Split – Kopenhagen na kojoj će zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti subotom, od 5. svibnja do 20. listopada ove godine.

Povećava se broj tjednih letova na postojećim linijama

Osim novih linija, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećava se i broj tjednih letova na pojedinim linijama. Tako se od 4. svibnja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb – Skoplje, što je dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje. Više tjednih letova obavljat će se i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Rim na kojoj će se, osim dosadašnjih letova subotom i nedjeljom, u početku svibnja uvesti i dodatni let srijedom.

Foto: Međunarodna zračna luka Zagreb

Zrakoplovi Croatia Airlinesa i dalje će letjeti u svih osam europskih odredišta, odnosno na svim sezonskim linijama koje su uvedene tijekom 2016. i 2017. godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg. Pritom se broj tjednih letova u Sankt Peterburg, uz letove četvrtkom i nedjeljom, povećava za dodatni let utorkom. Ističu iz Croatia Airlines-a. Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi u mnoga atraktivna europska odredišta, kao što su Atena, Barcelona, Lisabon, Venecija i druga, a istodobno se povećava i nalet u domaćem redovitom prometu.

„Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove će sezone u redovitom putničkom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 23 europske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih zračnih luka.Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.“ zaključuju iz Croatia Airlinesa.

Inače, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u 2017. godini prevezao je rekordnih 2,124.528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuje se i ove godine.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN