U sljedeća četiri mjeseca putnici na letovima Croatia Airlinesa moći će doživjeti karakteristična obilježja dalmatinske kuhinje i to preko posebno osmišljenih obroka, koji će se posluživati pod specifičnim nazivom za obrok u ovom dijelu Hrvatske, a to je dalmatinska marenda.
Radi se o projektu u kojem su partneri Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita te Croatia Airlines. Projekt regionalne gastronomije "Dalmatinska marenda" razvija se u suradnji s ugostiteljima s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije. Od početka travnja do početka kolovoza, Dalmatinska marenda će biti nova gastronomsko-turistička ponuda koja će se od ove godine po prvi put dijeliti putnicima na svim avionskim linijama Croatia Airlinesa.
"Time se nastavlja promocija hrvatske gastronomije u našim zrakoplovima i uvjeren sam kako će ovo novo gastronomsko putovanje pridonijeti još snažnijem predstavljanju gastroregije Dalmacije u inozemstvu i unutar Hrvatske, što je istodobno dodatna promocija gastronomskih vrijednosti naše domovine i doprinos brendiranju hrvatskoga turističkog proizvoda u cjelini. Croatia Airlines ostaje ustrajna u namjeri da se drugačijom uslugom i osebujnim pristupom istakne među drugim avioprijevoznicima, te da putnike i na taj način potakne na nove susrete u našim zrakoplovima", rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.
"Želimo da na linijama Croatia Airlinesa putnici imaju doživljaj Dalmacije. Okusi središnje Dalmacije plod su naše tradicije, druženja, strasti i jedne posebne vrste hedonizma. Baš takve ih možete namirisati i dok ste visoko među oblacima", kaže direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović.