Manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije jedinstveni je festival autohtone i tradicijske gastronomije. To je ujedno i svojevrsna pozivnica za upoznavanje i istraživanje hrvatskih županija i njihovih osobitosti oplemenjenih vrijednostima istinskog doživljaja blagovanja.
Njeni domaćini su restorani, nositelji standarda Okusi hrvatske tradicije, koji njeguju pripremu tradicijskih jela čiji se šarm i okus crpe u načinu pripreme po starim recepturama i običajima, ali i suvremenim kulinarskim tehnikama te vrijednostima lokalnih namirnica.
Njih stotinjak s područja dvanaest županija pripremili su široku paletu jela koje će gostima nuditi u posebno oblikovanim menijima sastavljenim od tri slijeda po cijenama u rasponu od 15 do 30 Eura. Prava je to prilika da se isproba djelić bogatstva hrvatskog kulinarskog blaga i kulture blagovanja.
Manifestacija koju pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta zajedno organizira 12 turističkih zajednica županija jučer je predstavljena u kultnom zagrebačkom restoranu Stari Puntijar.