Pokrenuta inicijativa da se sljedeće godine Dani turizma održe u Slavoniji!

Dani hrvatskog turizma ove će se godine u listopadu održati u Malom Lošinju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice. Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika,...

Dani hrvatskog turizma ove će se godine u listopadu održati u Malom Lošinju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, koji okuplja više od tisuću sudionika, i ove će godine biti održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima.  „Dani hrvatskog turizma dugi se niz godina održavaju u različitim hrvatskim destinacijama, pa su tako prethodnih nekoliko godina najveći hrvatski turistički skup ugostili Bol na otoku Braču, Poreč, Opatija, Zadar, Dubrovnik, Šibenik i Rovinj. U duhu nastavka održavanja Dana hrvatskog turizma svake godine u drugoj destinaciji, ali i nastavka poticanja turizma na hrvatskim otocima, ove godine Dani hrvatskog turizma održat će se na otoku Lošinju – grad Mali Lošinj. „ ističe ministar turizma Cappelli.

Dani hrvatskog turizma od 2008. godine do sada su se održavali u sljedećim destinacijama: Opatiji, Bolu, Rovinju, Šibeniku, Dubrovniku, Zadru, Opatiji, Poreču, Bolu te ove godine u Malom Lošinju. Zanimljivo, u Bolu i Opatiji čak dva puta.

Inicijativa da se 12. Dani hrvatskog turizma 2018.godine održe u Slavoniji #DaniTurizmaSlavonija2018

Dani turizma do danas su se održavali isključivo u primorskoj Hrvatskoj. Pitam se zašto se niti jednom nisu održali u kontinentalnoj Hrvatskoj ili Slavoniji? Recimo, u Osijeku, Požegi, Vinkovcima ili Vukovaru? Čisto ono deklarativno kao neka podrška kontinentalnom turizmu.

Zato ovim putem pokrećem inicijativu da se Dani turizma 2018.god održe u Slavoniji. Trenutno postoji šira podrške turističke struke upravo za održavanjem Dana turizma u Slavoniji, no prije toga zanimalo me je kakvo je mišljenje ministra turizma na temu održavanja Dana turizma u Slavoniji koji ističe podržava ideju, te kako je razvoj kontinentalnog turizma jedan od njegovih glavnih ciljeva u mandatu „Razvoj hrvatskog kontinenta jedan je od prioriteta Vlade Republike Hrvatske, a razvoj kontinentalnog turizma jedan je od mojih glavnih ciljeva u mandatu. Iz tog razloga, podržavam vašu inicijativu da se Dani hrvatskog turizma u budućnosti održe u jednoj od kontinentalnih destinacija što bi sigurno dodatno u turističkom segmentu stimuliralo kontinent i vrijedne dionike u turizmu hrvatskog kontinenta. Pri tome se kod odabira destinacije treba voditi računa o smještajnim mogućnostima i veličini dostupnih dvorana za odvijanje ovako velikog skupa koji svake godine okuplja preko 1000 sudionika.“ ističe ministar Cappelli.

Svakako kako u Slavoniji ne postoji hotel koji može odjednom primiti oko 1.000 sudionika, no svaki problem ima i rješenje. Kako će „kampanja“ trajati tijekom cijele godine uskoro ću predložiti svoje prijedloge za rješenje tog problema, kao i neke druge ideje i glasna razmišljanja drugih turističkih djelatnika. Dvije su glave uvijek pametnije od jedne, te vas ovim putem pozivam da predložite svoje ideje kao i Vaše viđenje kako najbolje iskoristiti situaciju za što bolju promociju i pozicioniranje Slavonije kao turističke destinacije.

Inicijativa je pokrenuta, sada je na Vama, a pogotovo turističkim djelatnicima u Slavoniji, da je podrže svaki na svoj način te da se napokon pokaže sinergija svih turističkih destinacija u Slavoniji. Sve je do ljudi, sve je do Vas.

Uskoro više informacija #DaniTurizmaSlavonija2018

Povezane vijesti:

SELIMIR OGNJENOVIĆ: “HRVATSKOJ NAJLJEPŠOJ TAJNI” ŽELIM PUNIM SRCEM IZRAZITI PODRŠKU DA BUDU DOMAĆIN DANIMA HRVATSKOG TURIZMA 2018.

NEDO PINEZIĆ: „DHT 2018. U SLAVONIJI“ TESTIRA OZBILJNOST I VJERODOSTOJNOST SVIH POLITIKA I POLITIČKIH AKTERA KOJI SU IKADA NAJAVILI PROGRAME PODRŠKE HRANITELJICI HRVATSKE

RANKO FILIPOVIĆ, HUPKT: SVI ŽELIMO POMOĆI DA SE INICIJATIVA OSTVARI I DA TURISTIČKI DJELATNICI DOĐU U SLAVONIJU TE OSJETE NJEZINO BOGATSTVO

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN