Sada je i službeno: DHT uz novi termin održat će se u Rovinju

Godišnje hrvatske turističke nagrade 2023

Autor:  HrTurizam.hr

17. srpnja 2023.

Nakon Šibenika, Dani hrvatskog turizma ( DHT ) sele u Istru, točnije u gradu Rovinju. 

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj. Kroz višednevni program Dana hrvatskog turizma tradicionalno se obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.

Dio programa čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada, uz izravni televizijski prijenos. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Novi termin odražvanja

Iako je dosadašnja praksa bila da se DHT održava krajem listopada, ovogodišnja svećanost održati će se od 09 - 10. studenog 2023. u Rovinju. 

Prijave za Dane hrvatskog turizma 2023. biti će moguće nakon 01. rujna 2023.

Screenshot 2023 07 17 at 13

PRIJAVITE svoje favorite za najbolje u turizmu: Godišnje hrvatske turističke nagrade 2023.

Otvorene su online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade, koje će se u ovoj godini dodjeljivati prema novom konceptu, u 15 zajedničkih kategorija. 

Prijave se zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“. 

Prijavite pojedince, tvrtke, organizacije i destinacije koji su na poseban način doprinijeli razvoju i promociji turizma.

Rok za podnošenje kandidatura za sve kategorije nagrada je 31. kolovoz 2023. putem online prijavnice

Foto: f-attila, Pixabay.com / Ilustracija: hrturizam

Autor:  HrTurizam.hr

17. srpnja 2023.