Objavljeni dobitnici Istra Inspirit kreativnog natječaja: “Kreirajte novi Istra Inspirit doživljaj”

Turizam se sastoji od emocija, doživljaja i priča. I upravo naše autentične doživljaje i priče moramo lijepo upakirati i ispričati našim gostima. Kako je svaki dio Hrvatske nevjerojatno bogat...

Turizam se sastoji od emocija, doživljaja i priča. I upravo naše autentične doživljaje i priče moramo lijepo upakirati i ispričati našim gostima.

Kako je svaki dio Hrvatske nevjerojatno bogat razno raznim pričama, tako je i Istra. Jedni od najboljih pripovjedači turističkih priča su svakako Istra Inspirit koji se u pet godina svojeg postojanja mogu pohvaliti s nekoliko stotina izvedbi na autentičnim lokacijama diljem Istre (Pula, Medulin, Poreč, Rovinj, Labin/ Raša, Buzet, Svetvinčenat, Pazin, Savudrija, Bale, Vodnjan, Brijuni).

Kako postoji mnoštvo priča o kojima se još ne zna, Istra Inspirit pozvala je sve zainteresirane da podijele one koje su vezane uz bogatu istarsku povijest te da sudjeluju u kreativnom natječaju koji je trajalo do kraja mjeseca ožujka.  “Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su poslali svoje priče te svojim trudom, angažmanom i kreativnošću doprinijeli kvaliteti natječaja. Drago nam je ako smo barem malo utjecali na to da potaknemo naše drage čitatelje i sve koji nas prate da podijele s nama svoj čarobni kutak Istre i njene povijesti. Za vrijeme trajanja natječaja poslano je sveukupno 15 prijedloga priča, mitova i legendi pristiglo na naš e-mail. Nama je bilo jako ugodno čitati vaše priče, a nadamo se da ste i vi uživali pišući ih.” ističu iz Istra Inspirita.

Na natječaj je pristiglo 15 priča i legendi iz Istre te su odabrane tri najbolje:

1. Danse Macabre, Sanja Brnobić

‘Odlična za scenografsku izvedbu, priča je živa i opipljiva.’  – Goran Rihelj, član komisije

 

2. Kruna kralja Tomislava, Paula Rojnić 

‘Sviđa mi se što budi znatiželju, otvara šire teme o drevnom kraljevstvu, može se osmisliti i neka potraga za krunom.’ – Iva Sila, članica komisije

 

3. Gusarski napad na stari Rakalj, Ana Milohanić

Odlična podloga za novi Istra Inspirit doživljaj, posebice zbog toga što se radi o istočnoj obali Istre koju je potrebno dodatno valorizirati. ‘- Morena Milevoj, članica komisije

 

 

Osim tri nagrađene priče, članovi komisije odlučili su pohvaliti priču His-T-Rex koju je poslao Albert Lijović  za maštovitost, inovativnost i kreativnost u pristupu.

Čestitamo sretnim dobitnicima na osvojenim nagradama koja će im biti dodatna inspiracija za nove priče, a iskreno se nadamo kako će priča Danse Macabre postati nova Instra Inspirit priča koje će oduševljavati tisuće gostiju koji za svoj odmor izaberu Istru.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN