Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

U sklopu Dana hrvatskoga turizma, sinoć je na imanju Kunjevci kod Vinkovaca dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore. Zadar je proglašen najuspješnijom destinacijom...

U sklopu Dana hrvatskoga turizma, sinoć je na imanju Kunjevci kod Vinkovaca dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore.

Zadar je proglašen najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma, dok je nagradu za Charter kompaniju godine osvojila je kompaniju Adriatic Sailing u Zagrebu, nagradu za Hostel godine osvojio je Boutique Hostel Forum u Zadru, dok je nagradu za Lječilište/spa godine osvojila Specijalna bolnica Stubičke Toplice.

Posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnoga turizma otišlo je u ruke kuće u prirodi Zlatna Greda u Osijeku, dok je posebno priznanje za razvoj ponude luksuznog turizma uručeno ACI Marini Rovinj. Hotelskom investicijom godine proglašen je Grand Park Hotel Rovinj. 

Nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku dodjeljuju se poslovnome sektoru na temelju pokazatelja uspješnosti poslovanja i pokazatelja kvalitete u sveukupno četiri kategorije prema odgovarajućim potkategorijama: hoteli, kampovi, DMK putničke agencije i marine te u tri glavne kategorije: hosteli, charter kompanije i lječilišta/spa.

„Jačanje turizma povlači i jačanje lokalne ekonomije, ali i investicija. Slavoniji je prijeko potreban takav priljev novoga kapitala, ponajprije u smještajne kapacitete. Kada jednom krenu ulaganja, oživjet će obiteljska gospodarstva, povećat će se poljoprivredna proizvodnja kako bi pratila pojačanu potražnju za domaćim proizvodima. A zdravo gospodarstvo privlači ljude,“ poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

„Prigoda je da se osvrnemo unatrag na turističku godinu. Usprkos svim izazovima, možemo ocijeniti da je iznimno uspješna. Imamo stabilnu poziciju na globalnom tržištu. Ove smo godine u HTZ-u imali tri cilja, razvoj i rast kontinentalnoga turizma, pozicioniranje na dalekim tržištima i digitalizaciju,“ rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

„Znate što se pričalo u sedmom mjesecu, no znao sam da iza hrvatskoga turizma stoje rezultati i ljudi. Nećemo se uspoređivati jer nam to nije potrebno,“ rekao je ministar turizma Gari Cappelli, napomenuvši da će i Slavonija postati dio kolača hrvatskoga turizma koji pridonosi hrvatskome gospodarstvu. Najavio je i skorašnji dovršetak marketinške strategije za pet slavonskih županija. 

Foto: MINT

Drugi dio nagrada dodijelit će se u petak, 4. listopada, za deset najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Marina godine, Restoran godine, Turistički događaj godine, Kamp godine, DMK putnička agencija godine, Hotel godine, Kategorija „Ljudi u turizmu“ i kategorija Destinacija godine. 

Popis svih nagređenih pogledajte u prilogu.

PRILOG: DHT- 1. večer – popis nagradenih

Povezane vijesti: