Pag na meniju, nova je odlična turistička priča Paga. Radi se o posebnom standardu „Pag na meniju“ kojem je cilj brendiranje lokalne i regionalne eno te gastro ponude otoka Paga.
U Kneževom dvoru u Pagu otvorena je gastro manifestacija Pag na meniju na kojoj su dodijeljene oznake posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju.
Oznake su dobili restorani Na Tale i Na Katine, Wine&Chesse bar Trapula s područja grada Paga i konoba Divlja maslina s područja Kolana.
O projektu Pag na meniju nazočne su upoznale profesorica SŠ Bartula Kašića Ljiljana Martinović i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga. Dobitnicima je čestitala Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije koja je naglasila vrijednost ovog projekta i dala podršku SŠ Bartula Kašića i Turističkoj zajednici Grada Paga te navela kako je prezentacija gastro ponude Zadarske županije nezamisliva bez Paga.
Otvaranju je bila nazočna predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš, direktorica Turističke zajednice općine Kolan Sabina Sabalić te predstavnici tvrtki, gradske uprave i institucija.
U Kneževom dvoru postavljena je izložba fotografija Foto kluba Pag pod nazivom Okus otoka-Oku S otoka, a na Trgu Petra Krešimira IV zatancali su članovi KUD-a Družina. Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti proizvode Solane Pag, Paške sirane, Benediktinskog samostana sv. Margarite i Zadruge Slani škoj SŠ Bartula Kašića koji nose oznaku HOP - Hrvatski otočni proizvod. Brojni gosti i posjetitelji uživali su i u paškim specijalitetima po promotivnim cijenama u restoranima i konobama uz dalmatinsku klapu u điru.