turistička patrola

Drvenik, Svetvinčenat i restoran Astoria dobitnici nagrade Turističke patrole Večernjeg lista

Na svečanosti održanoj u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu dodijeljene su nagrade Turističke patrole Večernjeg lista. Za najbolju obalnu destinaciju izabran je Drvenik, najkontinentalna destinacija je Svetvinčenat, dok je nagrada...

Na svečanosti održanoj u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu dodijeljene su nagrade Turističke patrole Večernjeg lista. Za najbolju obalnu destinaciju izabran je Drvenik, najkontinentalna destinacija je Svetvinčenat, dok je nagrada u konkurenciji hrane uručena restoranu Astoria iz Promajne u Općini Baška voda.

Za doprinos jadranskoj turističkoj ponudi, nagradu Šampion turizma za 2021. godinu Drveniku, odnosno načelniku Općine Gradac u čijem je sastavu Drvenik, Matku Buriću, uručio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. S nekoliko supermarketa, tržnicom, prekrasnim plažama, sportskim i rekreativnim sadržajima za sve uzraste te autentičnim turističkim proizvodima, zasigurno je destinacija za koju se moramo predbilježiti puno ranije.

U konkurenciji za najbolju kontinentalnu destinaciju našlo se 15 kandidata. Ocjenjivala se urednost, izgled i čistoća mjesta, smještaj, sadržaji za djecu, gostoljubivost domaćina, izletišta, kulturni sadržaji kao i sadržaji za rekreaciju, te biciklističke i pješačke staze. Od mogućih sto bodova, Svetvinčentu je dodijeljeno čak 95, što je bilo dovoljno za titulu šampiona Turističke patrole Večernjeg lista kao najbolja kopnena destinacija obiteljskog turizma. Nagradu za Šampiona turizma kontinentalne destinacije 2021.godine uručila je Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a nagradu je preuzeo načelnik općine Svetvinčenat Dean Perković.

Restoran Astoria obiteljski je restoran koji je nagradu preuzeo za cjelokupnu ponudu, kvalitetu hrane i pića, ljubaznost i dojam restorana. I dok se turizam u Promajni tek počeo razvijati, obitelj restorana Astorije bila je među prvima koja je tu priliku prepoznala. Nagradu Restoranu Astoria za doprinos u gastronomskoj ponudi dodijelio je direktor Večernjeg lista Renato Ivanuš, a nagradu je preuzeo vlasnik restorana Šime Ivandić.

Fotografije: Kaštel Morosini-Grimani


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN