Dubrovnik napokon dobio prvi hotel s certifikatom halal kvalitete

Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik jučer je svečano dodijeljen certifikat halal kvalitete koji gostima islamske vjeroispovijesti, kao i onima koji iz drugih razloga preferiraju halal, garantira uslugu hotelskog smještaja, hrane...

Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik jučer je svečano dodijeljen certifikat halal kvalitete koji gostima islamske vjeroispovijesti, kao i onima koji iz drugih razloga preferiraju halal, garantira uslugu hotelskog smještaja, hrane i pića po strogim halal standardima.

Certifikat je direktoru hotela Valamar Lacroma Dubrovnik Ivici Sabljiću uručio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, specijalizirane ustanove Islamske zajednice čija je osnovna djelatnost edukacija o halalu, a jedina je ovlaštena institucija u Hrvatskoj za izdavanje halal certifikata.

S velikim zadovoljstvom dodjeljujemo halal certifikat prvom hotelu u jednoj od najznačajnijih hotelskih grupacija u Republici Hrvatskoj. Sa sve većim brojem hotelijera s halal certifikatom na dubrovačkom području otvaraju se velike mogućnosti sudjelovanja na sve značajnijem halal turističkom tržištu. Dobra povezanost Dubrovnika putem Turkish Airlinesa i odnedavno Fly Dubaija jamac je boljeg pozicioniranja u ciljanim zemljama. Slobodni smo očekivati od lokalnih i regionalnih turističkih zajednica sinergijsko djelovanje i promociju. Također, slobodni smo očekivati i da će i drugi ugostitelji u Hrvatskoj slijediti primjer hotela Valamar Riviere. Ovim putem želim se zahvaliti i čestitati upravi hotela na uspješno završenom postupku certificiranja čime su postali međunarodno konkurentni i priznati“, naglasio je rukovoditelj Centra Aldin Dugonjić.

Valamar Lacroma Dubrovnik je proširio ponudu jela proizvodima za koje su korištene certificirane halal namirnice. Sva halal jela su jasno označena i izdvojena tako da ih gosti mogu lako odabrati. Također, sobe namijenjene gostima koji žele halal uslugu, su posebno uređene i opremljene.

Inače, riječ halal je arapska riječ koja znači čisto ili dozvoljeno i označava u islamu sve stvari i djela, koje su prema islamskom zakonu dozvoljene. Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju zahtjeve propisane kvalitete.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN