Dvaput na tjedan Zadar direktom zračnom linijom povezan sa Münchenom

Croatia Airlines u zimskom redu letenja planira povećati broj letova za 12 posto

Autor:  HrTurizam.hr

2. studenoga 2023.

U Zračnoj luci Zadar u utorak svečano je obilježeno uvođenje redovitih međunarodnih letova Croatia Airlinesa na novoj zimskoj liniji Zadar – München. 

Tom prigodom dočekani su prvi putnici na letu iz Münchena u Zadar, a nakon toga ispraćeni su i putnici na prvom letu iz Zadra u München. U povodu uvođenja nove linije svi putnici na letovima 31. listopada (OU4674 München – Zadar i OU4675 Zadar – München) nagrađeni su voucherom u iznosu od 20 eura, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom.

Marija Pavić, voditeljica prodaje Croatia Airlinesa, na današnjoj je svečanosti istaknula kako im je drago što smo u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Zračnom lukom Zadar uspostavili novu liniju te tako putnicima iz ove regije ponudili izravnu zračnu vezu s Europom tijekom zimskog razdoblja. "Vjerujem da će putnici iskoristiti nove mogućnosti putovanja, a isto tako da će ovaj zajednički produkt pridonijeti razvoju turističkih potencijala Zadarske županije te još uspješnijem poslovanju Zračne luke Zadar." dodala je Pavić.      

"Proširenje mreže destinacija u zimskome redu letenja strateški je cilj Zračne luke Zadar. Iznimno nam je drago što nam u tom smjeru uvelike pomažu naša domaća zrakoplovna kompanija Croatia Airlines i županijska Turistička zajednica. Nadamo se da je uvođenje linije Zadar - Munchen u zimskome redu letenja samo početak u ostvarivanju tog cilja. " istaknuo je Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar.

397116164 648508030793357 2138718404354026614 n

Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München dvaput na tjedan – utorkom i subotom.

Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala, a putnici na internetskim stranicama Croatia Airlinesa mogu kupiti povratne zrakoplovne karte po cijeni od 162 eura.

"Izražavam veliko zadovoljstvo i najsrdačnije pozdravljamo uvođenje zimske međunarodne zrakoplovne linije Zadar – München uz želju da ona već u sljedećoj sezoni preraste u cjelogodišnju. Turistička zajednica Zadarske županije ustrajno djeluje upravo na privlačenju turista izvan mjeseci najsnažnijih turističkih kretanja,  a ovo je važan korak ka daljnjem razvoju cjelogodišnjeg turizma. Uvođenje ove linije predstavlja veliki poticaj i važan čimbenik u još značajnijem rastu poslovnih putovanja, tzv. MICE segmenta u kojem Zadarska županija gradi sve veću perspektivu, posebno najavama otvaranja značajnijih hotelskih kapaciteta te izgradnje kongresnih sadržaja", rekla je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadraske županije.

Napomenimo i kako Croatia Airlines u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broj letova za 12 posto i ponuditi 13,6 posto više sjedala u odnosu na zimsko razdoblje 2022./2023.  Pritom će zrakoplovi tvrtke izravno povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s ukupno 19 međunarodnih linija. 

Foto: Zračna luka Zadar

Autor:  HrTurizam.hr

2. studenoga 2023.