EasyJet i Volotea uvode pet novih linija za Istru

U ljetni red letenja za 2018. godinu britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik EasyJet uvodi sedam novih linija za Hrvatsku među kojima čak četiri za Pulu. Nove linije do istarske zračne...

U ljetni red letenja za 2018. godinu britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik EasyJet uvodi sedam novih linija za Hrvatsku među kojima čak četiri za Pulu.

Nove linije do istarske zračne luke u Puli otvaraju se iz Basela, Liverpoola, Londona (zračna luka Southend) i Milana (zračna luka Malpensa) i započinju koncem srpnja:

26/7/2018  Basel – utorkom i subotom
29/7/2018  Liverpool – srijedom i nedjeljom
28/7/2018  London/Southend – utorkom i nedjeljom
25/7/2018  Milano/Malpensa – ponedjeljkom, srijedom i petkom

Uz dvije nove linije iz Londona/Southend i Venecije za Dubrovnik te iz Berlina/Schönefeld do Zadra, EasyJet nudi ukupno 46 linija do hrvatskih destinacija – Dubrovnika, Splita, Zadra i Pule. Vodeća europska zrakoplovna kompanija Easyjet tako nastavlja širenje na hrvatsko tržište povezujući europske metropole s hrvatskim destinacijama. Podsjetimo, u 2017. godini kompanija je uvela osam novih letova za Hrvatsku. “Vrlo smo uzbuđeni što ćemo iduće godine pokrenuti sedam novih ruta iz Hrvatske, nudeći preko milijun mjesta na prodaju  tijekom 2018. godine prema i iz Hrvatske. Očekujemo rekordno ljeto s više od 3.100 letova i više od 540.000 mjesta koje nudimo na prodaju do i iz Hrvatske u srpnju i kolovozu 2018.” ističe Ali Gayward, direktor kompanije za Ujedinjeno Kraljevstvo

Zrakoplovna kompanija prevezla je rekordan broj putnika do i iz Hrvatske u posljednjih dvanaest mjeseci, odnosno više od 910.000 putnika, što predstavlja povećanje od 35 posto u odnosu na prethodnu godinu. EasyJet leti s flotom od preko 279 zrakoplova na više od 880 ruta preko 140 zračnih luka u 31 državu. Hrvatsku spaja sa šest europskih zemalja i više od 23 destinacije širom Europe.

Letovi iz Nantesa za Pulu u 2018.

Aviokompanija Volotea u 2018. godini uvodi novu liniju iz Francuske za Hrvatsku koja će povezivati Nantes s Istarskim poluotokom.

Zrakoplovi kompanije Volotea po prvi put će slijetati u pulsku Zračnu luku, a redovna linija vozit će jednom tjedno, srijedom, od 30. svibnja do konca mjeseca rujna. U Pulu će stizati oko 11 sati, a povratni let za Nantes je u 11:30 sati. “Veliki je to uspjeh četverogodišnjih nastojanja i zajedničkih akcija istarske Turističke zajednice, pulske zračne luke i pariškog predstavništva Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica Istarske županije je, u suradnji s aviokompanijom Volotea, priredila dodatni medijski prostor za promociju Istre na francuskom tržištu, a dogovoren je i nastup na turističkom sajmu u Nantesu, od 26. do 28. siječnja 2018. godine.” ističu iz TZ Istarske županije.

Španjolska Volotea inače predstavlja najbrže rastuću aviokompaniju na francuskom tržištu kojoj je Hrvatska jedna od ključnih destinacija što pokazuje i porast sjedala iz europskih prema hrvatskim destinacijama za čak 44 posto u 2018. godini. Riječ je o ukupno šest novih aviolinija, a iz Francuske se, uz liniju za Pulu, otvara i ona od Nice do Splita.

Veliko zanimanje za Hrvatsku na franscuskom tržištu iskazale su i aviokompanija Germania, svjetski lider u iznajmljivanju brodova online Globasialor te Thalasso Numero1 i OVoyages, najznačajniji francuski turoperator specijaliziran za wellness turizam koji je najavio dolazak u Hrvatsku u 2018. godini.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN