Eat Pannonia oznaka – garancija kvalitete, promocija i vidljivost na tržištu

Početkom prošle godine u Slavoniji je pokrenut zanimljiv projekt Pannonia Gourmet u sklopu kojeg je, između ostaloga, najavljeno otvaranje gastronomskog centra na području šokačkog stana u blizini Vinkovaca. Cilj...

Početkom prošle godine u Slavoniji je pokrenut zanimljiv projekt Pannonia Gourmet u sklopu kojeg je, između ostaloga, najavljeno otvaranje gastronomskog centra na području šokačkog stana u blizini Vinkovaca.

Cilj ovog projekta je razvijanje inovativne i integrirane turističke proizvode i promicanje regionalnog gurmanskog turizma stvaranjem zajedničkog brenda “Eat Pannonia” za promociju novorazvijenih turističkih proizvoda kroz dva gastronomska centra u Vrdniku u Vojvodini i u Vinkovcima.

U nastavku projekta, jedna od ključnih aktivnosti je i izrada Knjige metodoloških standarda s vodičem za Eat Pannonia brend, koji će biti zaštićen na međunarodnoj razini i dodijeljen odabranim proizvođačima i pružateljima usluga u sektoru gastro turizma, u formi Partnerstva.

Nositelji Eat Pannonia oznake uživat će u brojnim prednostima Partnerstva, koje se ponajprije odnose na međunarodnu garanciju kvalitete, promociju i vidljivu tržišnu poziciju. Upravo tome je posvećen online događaj koji će u sljedeća tri dana sve zainteresirane upoznati s Knjigom metodoloških standarda.

Nadalje, online radionica poslužit će kao aktivnost uspostavljanja Eat Pannonia Partnerstva u prekograničnom području, ali i za stjecanje znanja o načinu na koji se usmjerava buduće razvijanje gastronomsko-turističke ponude.

Prezentacije će se održati:

27. listopada 2021. 15:00 h Predavači: Nikola Vuksanović i Saša Bešlić Teme: Uvod, Kultura ishrane i recepture

28. listopada 2021. 15:00 h Predavači: Jovana Kojić, Aleksandra Novaković i Nikola Vuksanović Teme: Tehnologija namirnica i receptura

29. listopada 2021. 15:00 h Predavači: Nevena Djokić, Jovica Urošević, Klara Trošt Lesić i Marinela Dropulić Ružić Teme: Vinska kultura/Vinogradarstvo i Hrana kao središnji element

Naslovna fotografija: Tomislav Jonjić

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN