Edukacija za podizanje kvalitete bike&bed usluge smještaja u Istri – Istra Bike&Bed dan 

Upravni odjel za turizam Istarske županije od 2012. godine potiče razvoj aktivnog i outdoor turizma u suradnji s odjelom Istra Bike DMC koji je osnovan u sklopu Istarske razvojne...

Upravni odjel za turizam Istarske županije od 2012. godine potiče razvoj aktivnog i outdoor turizma u suradnji s odjelom Istra Bike DMC koji je osnovan u sklopu Istarske razvojne turističke agencije, IRTA d.o.o., Turističkom zajednicom Istarske županije i najvećim hotelsko-turističkim društvima koja djeluju na području Istre.

Plod te suradnje je i projekt Istra Bike&Bed pokrenut od strane Istarske županije i Istarske razvojne turističke agencije prvenstveno radi diversifikacije privatnog smještaja i podizanja kvalitete usluga i sadržaja namijenjenih cikloturistima, kao jednom od najbrže rastućih segmenata turističke potražnje i cikloturizmu općenito, kao obliku mobilnosti. Istra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Istri (staze, biciklistički vodiči, pružanje strukovnih usluga poput najma, servisa, prijevoza, sudjelovanje na manifestacijama i slično).

Trenutno u Istri ima ukupno 92 Bike&Bed objekata od čega je 67 malih privatnih Bike&Bed objekata, 13 Bike hotela te 12 Butique Bike hotela, a koji su svrstani u četiri kategorije: Bike&Bed, Bike hotels, Bike camps i Boutique bike hotels.

Prvi Istra Bike&Bed dan 

Upravo s ciljem promocije i edukacije bike&bed usluge među domaćinima u obiteljskim smještajem IRTA i Upravni odjel za turizam Istarske županije organiziraju prvi „Istra Bike&Bed dan“ koji će se održati 15. lipnja 2018. s početkom u 10:00h u Spomen domu u Pazinu.

„Istra Bike&Bed dan“ zamišljen je kao edukacija za podizanje kvalitete bike&bed usluge smještaja u sadašnjim Istra Bike&Bed objektima kao i onima koje će to tek postati.  Predavanja će održati Istra Bike&Bed savjetnici i specijalisti te privatni iznajmljivači koji su u Istra Bike&Bed smještaju identificirani kao primjeri dobre prakse. Nakon edukacija održat će se svečana podjela Istra Bike&Bed rješenja i tabli.

 

PROGRAM Istra Bike&Bed dan

Vijesti: